14 april 2015 | Menno Grootjans

UCI keurt ‘Disc Brakes’ goed voor profs

De UCI maakte vandaag bekend dat de profs in augustus en september fietsen met schijfremmen gaan testen.

 

In augustus en september mogen alle ploegen twee keer testen met fietsen waar schijfremmen op gemonteerd zijn. De ploegen mogen zelf kiezen in welke wedstrijden ze deze tests uit gaan voeren. In 2016 zullen deze tests dan een verder gevolg krijgen. Als de ervaringen naar wens zullen verlopen dan zullen schijfremmen officieel worden geïntroduceerd in de WorldTour in 2017.

 

“Schijfremmen worden al tien jaar gebruikt in het mountainbiken en de laatste twee jaar in het veldrijden”, zegt UCI-voorzitter Brian Cookson in een verklaring. “Voordat we het introduceren in het wegwielrennen willen we dit goed bestuderen in overleg met alle partijen die rechtstreeks betrokken zijn. Dit omvat renners, ploegen en producenten.”

 

“Deze stap is een onderdeel van de wens van de UCI om innovatie in het wielrennen te bevorderen. We willen het fietsen aantrekkelijker maken voor supporters, renners, gebruikers van fietsen en televisiemakers”, aldus de Brit.

 

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen