FSA breidt het assortiment fietsonderdelen uit met schijfremmen voor de mountainbike. Er komen twee versies op de markt, de K-force en de Afterburner.

FSA had al sturen, zadelpennen, crankstellen, raceremmen en diverse lagers in de collectie. Nu komen er dus schijfremmen bij. De K-force is de lichtste en de Afterburner de goedkoopste. Het verschil tussen beide remmen zit  in het gebruikte materaal. De K-force is gemaakt van magnesium en carbon, de Afterburner van aluminium.  Alle onderdelen zijn uitwisselbaar, het gebruikte materiaal is het enige verschil. Kenmerkend zijn de compacte bouw van de hendel  en de bruikbare stelknoppen voor greepwijdte en slag. De remmen kunnen worden gebruikt op meerdere soorten mountainbikes, van crosscountry- tot all mountain. De schijfremmen liggen begin volgend jaar in de winkel. Komend najaar testen we de remmen in Fiets!

XX1

Nog meer FSA nieuwtjes: het FSA XX1 voorblad. SRAM bedacht voor z’n 1×11 speed groepen een heel speciaal voorblad om de ketting niet af te laten lopen, zonder derailleur of kettingvoering. Dat tandwiel heeft afwisselend dikke en dunne tanden die om beurten  in de brede en smalle schakels van de ketting vallen. FSA doet dat eenvoudiger en maakt de tanden heel hoog. Zo kan je ook voor oneven aantallen tandjes kiezen.

Ook komt FSA met hybride lagers. Deze keer geen combinatie van ceramische kogels in stalen kogelbanen, maar een smalle stalen kogelbaan in een aluminium behuizing. Het gewichtsvoordeel is 4 tot 10 gram. Ze passen in alle FSA balhoofden en balhoofden van veel andere merken.