Sinds de komst van de digitale camera is het niet moeilijk meer om na een vakantie met honderden foto’s terug te komen. Toch blijft het maken van mooie foto’s een kunst op zich. Paul Jeurissen geeft in zijn boek ”Bicycle Touring Photography” tips voor het maken van betere fietsfoto’s.

Al jaren reizen Paul Jeurissen en zijn vrouw Grace Johnson de wereld over om fietsreizen te maken.Fotografie speelt daarbij een belangrijke rol. Jeurissen heeft inmiddels in verschillende internationale bladen gepubliceerd.

Het fotoboek van de wereldfietser is geen uiteenzetting geworden van de technische kant van de fotografie. Jeurissen kiest ervoor om zijn foto’s het verhaal te laten vertellen. Bij elke foto geeft hij één technische tip.

”Hou het simpel”, is de belangrijkste aanbeveling van Jeurissen. ”Hou bij een foto afleidende objecten buiten beeld. Loop rond en bekijk de situatie van verschillende kanten”, schrijft hij. ”En plaats de fietser niet altijd in het midden. Vaak wordt de foto er mooier van”.

”Bicycle Touring Photography”  is als ebook gratis te downloaden. Paul Jeurissen heeft ook een eigen blog.