Jan Janssen is komend weekend te gast op het bikefestival in Utrecht. De voormalig tourwinnaar is aanwezig om zijn eigen fietsenmerk te promoten en om een rondje te fietsen met bezoekers.

Naast de test-modellen uit de huidige collectie neemt Jansen een aantal vooruitstrevende prototypes mee naar BikeFestival. Zo kun je op de Jan Janssen Rotor, een racefiets met schijfremmen rijden, en 650B mountainbikes, in zowel een aluminium als carbon uitvoering. “Het is voor ons een uitstekend platform om een aantal van onze ideeën aan het publiek voor te leggen” aldus Jan Janssen.  Ook Giant, Trek, Cube en vele andere  topmerken zijn aanwezig om het nieuwste van het nieuwste te laten zien én uit te laten proberen.

Naast het testen van fietsen kun je op BikeFestival ook meedoen aan allerlei clincs. Zo kun je beter leren mountainbiken of waaier leren rijden op de racefiets. Ook worden er wedstrijden gehouden waar je zelf aan kunt deelnemen. Maar je kunt ook vanaf het festival terras de stunts en trucs van Trialrijder Patrick Smit bewonderen.

BikeFestival is gratis toegankelijk. Het evenement wordt gehouden op de wielerbaan van de Nedereindseberg bij Utrecht. Thuisbaan van de wielerverenigingen ’t Stadion en de Volharding. Het 2-daagse evenement duurt beide dagen van 9:00 tot 16:00uur.