23 januari 2013 | Fietsredactie ism Future

LOOK S-Track: mountainbike pedalen

LOOK heeft een nieuw mountainbike pedaal uitgebracht: De S-Track. Het pedaal is de opvolger van de Quartz. Volgens de fabrikant is de S-Track lichter, duurzamer en raakt het makkelijker modder kwijt.

LOOK heeft een nieuw mountainbike pedaal uitgebracht: De S-Track. Het pedaal is de opvolger van de Quartz. Volgens de fabrikant is de S-Track lichter, duurzamer en raakt het makkelijker modder kwijt.

Wat opvalt aan de S-Track is dat het pedaal smaller is dan zijn voorganger. De nieuwe veerdraad heeft de vorm van een S, en werkt als een torsieveer. Dit zou niet alleen de schoen vast zetten, maar ook zorgen voor een langere levensduur. De oppervlakte van het pedaal is 46o vierkante mm. Volgens Look zorgt dit grote oppervlak voor een beter overdracht van de kracht die op het pedaal wordt uitgeoefend.

Er zijn drie versies van van de S-Track uitgebracht. Het instapmodel heeft een verchroomde as en kunsttof trapper, het midden model heeft een carbontrapper met aluminium plaatjes aan de onder en bovenkant. Het topmodel, de Carnon Ti, is volledig van carbon en heeft een titanium as. Dit model is met 280 gram, inclusief schoenplaatjes, ook het lichtste van de drie.De Carbon Ti heeft een adviesprijs van 199,95 euro. Het instapmodel heeft een adviesprijs van 64,95 euro.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen