Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.

Politiek

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 16365
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 16 mei 2024 08:32

En dan het verplaatsen van de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, wat doet zoiets in het regeerakkoord? Dat is gewoon olie op het vuur gooien in een conflict en geld over de balk smijten.
Niet dat ik er per se tegen ben, maar als je het in het regeerakkoord zet, benadruk je de beladenheid.
Campagnolo Ultra Dork

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 16365
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 16 mei 2024 08:38

NicoNB schreef: 16 mei 2024 08:32
Ernie C. schreef: 16 mei 2024 08:15 Een jaar lang geen asielaanvragen behandelen houdt natuurlijk geen stand bij de rechter. Die opt out is ook allerminst een zekerheid.
Ik vind het uiterst zorgwekkend hoe steeds vaker een rechter hier denkt de dienst uit te maken mbt zaken die in het parlement thuis horen.

Bijvoorbeeld over de levering van F35 onderdelen, daar gaat een rechter niet over maar heeft daar toch een uitspraak over gedaan.
Die F35 onderdelen heb ik ook wel moeite mee, maar in dit geval gaat het gewoon rechtstreeks om internationale verdragen die we getekend hebben. Ik vraag mij ook af hoe Omtzigt dit "staatsrechtelijk" verkoopt.
Campagnolo Ultra Dork

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5458
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 16 mei 2024 08:40

Als alles klopt wat nu naar buiten is gekomen hebben de mensen die het minder goed hebben, en mede daarom op deze partijen hebben gestemd, het straks nog minder goed. Neem bijvoorbeeld de 21 cent verhoging op benzine en 13 cent op diesel met daarnaast het afschaffen van subsidie op elektrisch rijden. Veel mensen met een laag inkomen wonen buitenuit en zijn afhankelijk van hun auto. Dat kost nu al een groot deel van hun inkomen. Tel uit je winst.

De voordelen gaan naar de industrie, bedrijven en bestuurders.
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 38068
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 16 mei 2024 08:59

JPAR schreef: 16 mei 2024 08:40 . Neem bijvoorbeeld de 21 cent verhoging op benzine en 13 cent op diesel
Gaat dat serieus door???? Ze zijn toch niet gek zeker?

En inderdaad, de rechter zit te vaak op de stoel van de regering. Hele slechte ontwikkeling. Soms kan dat terecht zijn ('zeg regering, houden jullie je wel aan de afspraken?'), maar in gevallen zoals de F35 onderdelen is het gewoon internationaal afgesproken en beschamend dat wij een rechtertje hebben die denkt daar iets van te kunnen vinden.

Ambassade naar Jeruzalem is gewoon dom, gebrek aan sensitiviteit en timing. Beetje zoals die absurde oproep van beroepsjankert Tim Hofman over politiegeweld deze week.

Ik ben als centrumrechts ingesteld persoon echt heel teleurgesteld in dit gedrocht wat er nu ligt. Blijkbaar ben ik progressiever dan ik dacht ;-) We kabbelen een beetje voort met dooddoeners en zoethouders, terwijl onder de streep de mensen die het nodig hebben er geen flikker op vooruit gaan en het natuurherstel achteruit gaat of hooguit stil staat.
Als boerenzoon en werkzaam in de sierteeltsector zie ik ook dat het anders moet. Dat die enorme intensieve veehouderij niet meer kan. Er waren eerste aanzetten om er iets aan te doen, met heel veel moeite, en nu kan over 2-3 jaar het hele circus weer opnieuw beginnen :(
Less is bore

marsman
Forum-lid
Berichten: 2414
Lid geworden op: 23 nov 2008 13:05
Locatie: Midden NL

marsman 16 mei 2024 09:51

De detaillering moet nog komen en de 'deep state' moet het ook allemaal nog gaan uitvoeren. We gaan het zien. Ik denk dat ook heel veel gaat afhangen van de ministers en premier. Heel benieuwd welke namen er gaan komen.

Hoog over en met zoveel verschil tussen de 4 formerende partijen, vind ik dat er nog een redelijk akkoord is gekomen. Ik snap ook niet zo goed waarom dit zo extreem rechts geframed wordt. Behoorlijk wat sociale aspecten, muv het asielbeleid natuurlijk.

Wat me opvalt is dat Wilders best weinig van zijn programma heeft verzilverd. Veel van zijn punten waren natuurlijk ook waanzin, zoals uit de EU stappen.
Ik pak ze wel weer in de afdaling :-)

dario
Forum-lid
Berichten: 3855
Lid geworden op: 03 mei 2005 11:30

dario 16 mei 2024 09:53

mao schreef: 15 mei 2024 17:58 Daar gaat het helemaal niet om, waar iedereen zo langzamer hand wel tabak aan heeft, is niet zo zeer gezondheidszorg , onderwijs of economie beleid maar de het opdringerige milieu , immigratie , gender , zwart/wit , Ukraine , en nu de ongegeneerde joden haat, en dat zijn toch voornamelijk linkse stokpaardjes.
Verwarrend toch: de enkele joodse Nederlanders die ik ken situeren zich allemaal eerder aan de linkerzijde, en zijn behoorlijk kritisch voor Nethanyahu en zijn kliek. Maar ik neem aan dat je over hun beweegredenen ook wel een haarscherpe analyse klaar zult hebben.
En ja, dat vervelende milieu toch altijd: hoog tijd dat daar eens iets tegen wordt gedaan! Maar goed, wat dat betreft lijken er alvast flinke stappen te zullen worden gezet...
Een koersbroek aan de waslijn: voor de ene woordloze poëzie, voor de andere geen gezicht. (rv)

lugosi
Forum-lid HC
Berichten: 4775
Lid geworden op: 06 aug 2009 23:19

lugosi 16 mei 2024 10:10

vantheman schreef: 15 mei 2024 18:06 Schokkend maar ik snap niet goed waarom sommigen alles in een links rechts spectrum interpeteren.
Dit is werk van extremisten, zoals ook eerder door rechtse extremisten is uitgevoerd. Denk aan de moord op Jo Cox of op Els Borst. Of Anders Brevik die 77 mensen vermoorden waaronder vele onschuldige socialistische jongeren.
U heeft gelijk dat zulke terreur niet alleen door links-extremisten wordt uitgeoefend. Ook rechtse-extremisten en andere extremisten doen dit.

De daad van Brevik kan je echter niet vergelijken met aanslagen op Palme, Pim, Cox of Fico. Er is verschil tussen terreur en een aanslag op een politieker.

Verder is het zo dat Van der Graaf veel te snel terug op het terrasje zit met een biertje, zal met Brevik niet gebeuren.

hopjes
Forum-lid
Berichten: 794
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 16 mei 2024 11:46

Ik vind het knap dat er überhaupt een regeer akkoord gekomen is. Als Plasterk dan ook nog premier word dan is dat meer dan verwacht...

Verder is het inderdaad same shit, different day.

4 kerncentrales positief.
130 rijden is blijkbaar voor mensen binnen de randstad niet heel erg belangrijk, er zijn nog wat meer provincies waar het een verademing zal zijn!
Jammer dat de asiel dwangwet word terug getrokken.
Dat pensioen gedrocht gaat er gelukkig niet zomaar komen.
Huilen om het klimaat terwijl er iets buiten onze landsgrenzen landen, steden en mensen aan flarden geschoten worden, tja...

Ik vind het lastig om te bepalen of het dit akkoord nu te simpel of te populistisch is. Uiteraard willen die partijen scoren naar hun kiezers, vergeet niet dat er qua financiën een vervelende erfenis ligt. Ons huidige demissionaire kabinet had een progressief akkoord maar daar was blijkbaar de grote meute faliekant tegen. Lang leve de democratie... Er ligt een schone taak voor de oppositie om in de toekomst het beter te doen, dat zal niet moeilijk zijn als dit allemaal zo waardeloos is. Ik hoop wel echt dat dit centrum-rechtse kabinet stand gaat houden, zodat we niet op rechts er een hele extreme tak bij krijgen en nog meer verzuiling. Let op Eva Vlaardingerbroek.

Vooralsnog weinig constructiefs gehoord of gezien van de verliezers van de laatste verkiezingen en ook de peilingen vertonen weinig verbetering aan die zijde.

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 38068
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 16 mei 2024 11:57

hopjes schreef: 16 mei 2024 11:46 . Ik hoop wel echt dat dit centrum-rechtse kabinet stand gaat houden, zodat we niet op rechts er een hele extreme tak bij krijgen en nog meer verzuiling. Let op Eva Vlaardingerbroek.
Zou wel eens willen weten of Raisa en Eva ook zoveel aandacht zouden krijgen van de (extreem)rechtse mannen als ze eruit zagen als Ma Flodder.
Less is bore

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5458
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 16 mei 2024 12:24

Reactie FNV:

Vakbond FNV ziet het hoofdlijnenakkoord 'rechtstreekse aanval' op de vakbeweging, de overheid en de solidariteit. De grootste vakbond van Nederland is erg ontstemd over voorgenomen bezuinigingen op het ambtelijk apparaat en het terugdraaien van de verhoging van het minimumloon. FNV-voorzitter Tuur Elzinga verwacht dat de bond de komende jaren hard gaat botsen met het nieuwe kabinet.

,,We hadden wel verwacht dat de publieke sector en werknemers te grazen genomen zou worden, maar dit gaat alle perken te buiten", stelt Elzinga.

,,De aangekondigde nullijn voor ambtenaren en bezuinigingen op de WW en andere sociale zekerheid zijn een rechtstreekse aanval op de vakbeweging", vervolgt hij. ,,Er is daarvoor geen enkele noodzaak, de overheidsfinanciën zijn kerngezond. We zullen ons opmaken voor een keiharde strijd tegen deze onzalige plannen."

Het steekt de vakbondsvoorzitter dat de belofte om de bestaanszekerheid van Nederlanders te verbeteren vooral bestaat uit belastingverlagingen die worden 'gefinancierd met bezuinigingen die de bestaanszekerheid juist ondermijnen'. Het gaat daarbij ook om het terugdraaien van geplande extra uitgaven voor onder andere de zorg- en onderwijssector, benadrukt hij.

Ook moet er structureel ruim een vijfde minder geld naar ambtenaren gaan, staat in de budgettaire bijlage van het hoofdlijnenakkoord. Elzinga voorspelt dat dit meer problemen oplevert in de uitvoering van overheidstaken, die toch al onder druk stond. ,,Door nu nog eens keihard te snoeien, gaat een overheid niet beter functioneren."
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5458
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 16 mei 2024 12:29

Reactie Woonbond:

De Woonbond ziet in het coalitieakkoord 'veel te weinig ambitie om de wooncrisis aan te pakken'. Dat laat de belangenvereniging van huurders in een reactie weten. ,,PVV, VVD, NSC en BBB kiezen voor hogere huren en minder nieuwbouw van sociale huur, terwijl huizenbezitters uitstekend beschermd blijven", stelt de Woonbond. ,,De kans is aanzienlijk dat gemeenten minder sociale huurwoningen zullen bouwen, nu ze af mogen wijken van de minimumplicht. Ook mogen sociale verhuurders de huren jaarlijks met inflatie verhogen. Daarmee wordt er geen rekening gehouden met pieken in de inflatie en wordt er onvoldoende ingezet op het verbeteren van de betaalbaarheid."
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

Gebruikersavatar
JPAR
Forum-lid HC
Berichten: 5458
Lid geworden op: 11 jul 2013 12:57
Locatie: Leeuwarden

Gebruikersavatar JPAR 16 mei 2024 12:31

Ik lees net ook dat de Btw op boeken en kranten omhoog gaat. De leesvaardigheid is al ver beneden niveau, dit helpt zeker niet.
Basso Astra - Wilier Gran Turismo - http://www.dvn.nl/

Plaats reactie