Volgend jaar tussen 2 en 4 juni vindt op en rond de Cauberg voor het eerst een International Team Challenge plaats. De ITC is een initiatief van Velon waarin WorldTour-teams tegen elkaar uitkomen in onderdelen als sprint, beklimming en ploegenachtervolging. De andere twee locaties zijn in Zwitserland en Zuid-Afrika, later in het jaar.

Eigen beheer

Door zelf een evenement te organiseren gaan er geen inkomsten naar externe organisatoren zoals de ASO (organisator Tour en Vuelta) of RCS (Giro). De bedoeling is om een jonger publiek aan te spreken en voor meer spektakel te zorgen. Er zullen onder anderen camera’s worden gemonteerd op de fietsen en data (denk aan hartslag, wattage) worden gedeeld van de renners. Elf WorldTour-ploegen zijn bij Velon aangesloten en willen het verdienmodel van het wielrennen verbeteren.

Ploegen kunnen in drie dagen punten verdienen in disciplines als ploegenachtervolging, sprint en beklimming. De ploeg met de meeste punten wint het klassement. In januari worden de definitieve regels bekend gemaakt.