Tijdens het wielerseizoen 2016 is wielerploeg Etixx – Quick-Step een jaar lang gevolgd voor een heuse film, genaamd: One Year in Blue. Alle hoogtepunten én dieptepunten zijn door de cameramensen van Woestijnvis op beeld vastgelegd en worden op 11 januari 2017 gepresenteerd. Tijdens de ploegvoorstelling in Kinepolis (Kortrijk, België) vindt de première plaats.

One Year in Blue

“Het is ongewoon om de hele tijd een filmploeg rond je te hebben, maar het resultaat is fantastisch. Alle kleine verhalen binnen een wielerploeg zijn op een mooie manier samen gebracht tot een verhaal. Als renner zie je nooit wat rond je gebeurd, want je bent alleen gefocust op de koers. Het was mooi om te zien hoe andere renners en de staf reageerden op cruciale momenten,” aldus Tom Boonen over de film. “Het is zeker het kijken waard en de fans gaan het zeker geweldig vinden.”

Op 11 januari gaat de film One Year in Blue dus in première tijdens de ploegenvoorstelling. Een ticket kost €12.50. Om alvast in de stemming te komen zie je hieronder de trailer.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=F8uVDPpkS2Y]