Michael Boogerd dacht zondag mee te gaan doen aan een derny-koers tijdens de Wielerronde van Alphen, maar kwam van een koude kermis thuis. Samen met andere oud-profs zou hij een half uur lang rondjes rijden om de kerk, maar vlak voor de start kreeg hij te horen dat hij niet mee mocht doen.

Schorsing

Boogerd zit een tweejarige dopingschorsing uit en mag daarom niet meedoen aan officiĆ«le wedstrijden. “De meeste oud-profwedstrijden mag ik gewoon rijden, want die staan niet officieel aangemeld bij de KNWU, maar deze blijkbaar wel,” zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens de organisatie van de Wielerronde van Alphen werd er alles aan gedaan om Boogerd alsnog te laten starten, maar tevergeefs: het lukte niet om een vrijstelling te regelen waarop de organisatie besloot om hem startrecht te ontzeggen. “Het was een zware beslissing, maar we wilden met alles voorkomen dat Michael in een kwaad daglicht gezet werd. Dat verdient hij niet,” aldus de organisatie in de krant. De derny-koers werd overigens gewonnen door Erik Breukink voor Steven Rooks en Bart Voskamp.