Matthijs Büchli heeft zilver veroverd op het baanonderdeel keirin. In een bizarre finale moest hij alleen de Engelsman Jason Kenny voor zich duiden. De keirinfinale werd tot tweemaal toe afgeschoten, omdat de gangmaker beide keren te vroeg werd ingehaald. De jury greep niet in en liet onder andere Kenny gewoon starten in de herkansing.

Nadat de derny voor de derde keer de baan had verlaten kon de finale echt van start gaan. Büchli begon achteraan, maar schoof langzaamaan op. In de allerlaatste bocht reed hij nog in vierde positie, maar door een ultieme krachtinspanning wist hij zich tussen Kenny en Joachim Eilers door te wurmen en drukte hij zijn voorwiel als tweede over de finishstreep. Goed voor een prachtige zilveren medaille.

Elis Ligtlee kwam dinsdag ook in actie. De winnares van Olympisch goud op de keirin werd in de halve finale uitgeschakeld door Rebecca James. In de strijd om het brons moest Ligtlee vervolgens haar meerdere erkennen in Katy Marchant. Het goud werd veroverd door de Duitse Kristina Vogel. Ze won zonder haar afgebroken zadel (!) de laatste heat…