Ben je avontuurlijk ingesteld en lijkt het je mooi om voor het goede doel in Kenia te fietsen? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Stichting Verkaart Development (kortweg VDT) is een particuliere stichting en zet zich al 25 jaar in voor de ontwikkeling van kinderen in Kenia. Zij organiseren sinds 2005 jaarlijks sportieve evenementen in Kenia en dit jaar is dat een prachtige offroad tocht van maar liefst 500 kilometer van Tanzania naar Mombassa (Kenia).

Fietsen voor Kenia 2016

Deze 10-daagse fietsreis vindt plaats van 7 tot en met 17 oktober 2016 en kost €1.995 (inclusief vliegreis, maaltijden en accomodaties). Aan deelnemers wordt gevraagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor VDT, zodat zij door kunnen gaan met het goede werk dat zij leveren in Kenia. In eerste instantie zijn er in totaal 72 basisscholen gebouwd, 10 doktersposten, 2 polytechnische scholen, een internaat voor geestelijk en veelal ook lichamelijk gehandicapte kinderen en een jongensweeshuisje. Daarbij is een albino-project opgezet voor o.a. scholing, awareness van een groep van albino kinderen. Circa 10 jaar geleden is het onderhoud van de basisscholen afgesplitst en heeft het VDT als hoofddoel de sponsoring van circa 1500 weesmeisjes op drie VDT internaten, waar op hoog niveau (HAVO/VWO) in een veilige omgeving les wordt gegeven.

De fietsreis gaat langs de mooie kustlijn, door savanne gebied en wildparken, kleine dorpjes, tropisch regenwoud en de prachtige bergen. De accomodaties onderweg zijn eenvoudig en avontuurlijk (je overnacht bijvoorbeeld in een tent). Uiteraard worden ook de scholen van het Verkaart Development Team bezocht. De kans is groot dat je na de fietstocht nog niet alles hebt gezien en daarom verblijf je nog 2 dagen in het luxe Diani Sea Resort om even helemaal tot rust te komen (of verder de omgeving te verkennen).

Ben je bang dat het te zwaar voor je is? Dan is er goed nieuws! Inmiddels ex-prof Maarten Tjallingii is bereid gevonden om enkele trainingen te geven en zal ook zelf meefietsen in Kenia. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie hebben? Kijk dan op de site van VDT. Hieronder staat een mooi promotiefilmpje.
[youtube width=”540″ height=”420″]https://www.youtube.com/watch?v=zvgSKfHgznc[/youtube]