Steven Kruijswijk heeft net naast de zege in de klimtijdrit gegrepen. De drager van de roze trui kwam amper een seconde tekort voor de dagwinst (die verrassend ging naar Alexander Foliforov), maar pakte wel veel tijdwinst op de concurrenten. Vincenzo Nibali verloor zelfs meer dan twee minuten op de Nederlander.

Alexander Foliforov verraste vriend en vijand door de snelste tijd neer te zetten. De renner van Gazprom-Rusvelo had zijn tijdrit goed opgebouwd en dook zelfs anderhalve minuut onder de tijd van de op dat moment leidende Ian Boswell. Ook toprenners als Ilnur Zakarin, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali beten zich stuk op de tijd van de Rus.

Steven Kruijswijk ging uiteraard als laatste van start. De drager van de roze trui zette de beste tussentijd neer en pakte op dat moment al bijna een halve minuut op zijn naaste concurrent Vincenzo Nibali. In het vervolg bouwde hij zijn voorsprong alleen maar uit, mede doordat Nibali materiaalpech kende en van fiets moest wisselen. Op dat moment reed hij al op bijna anderhalve minuut van de Nederlander.

Kruijswijk kwam nog heel dichtbij de dagwinst en zette alles op alles in een ultieme sprint, maar moest uiteindelijk met slechts een seconde zijn meerdere erkennen in Foliforov. De Rus was slechts 0.016 sneller dan de renner van LottoNL-Jumbo. Alejandro Valverde eindigde als derde op bijna een halve minuut.

Kruijswijk zal met een goed gevoel de rustdag ingaan, want in het algemeen klassement heeft hij meer dan twee minuten voorsprong op de nummer twee Esteban Chaves. Nibali staat zelfs op bijna drie minuten, net voor Valverde.