Vrijdag, zaterdag en zondag is de Giro d’Italia in Nederland. Mocht je van plan zijn om een kijkje te nemen in Gelderland, dan volgen hieronder de routes. Alle informatie over de Giro is te vinden op de website van de organisatie.

Vrijdag 6 mei, Apeldoorn
De Giro opent met een 9.8 kilometer lange tijdrit. De tijdrit start in het Omnisportcentrum en gaat via de Generaal van Heutszlaan naar de Loolaan, waar de finishstreep is getrokken. De eerste renner gaat om 13:45 uur van start, de laatste om 17:45 uur.

Route tijdrit Apeldoorn Profiel tijdrit Apeldoorn

Zaterdag 7 mei, Arnhem-Nijmegen
Met misschien wel Tom Dumoulin in de roze leiderstrui vertrekt het peloton om 12:40 uur vanuit Arnhem. Via een klein uitstapje naar Utrecht en Duitsland finisht men tussen 17:00 en 17:25 uur aan de Oranjesingel in Nijmegen. Misschien is het leuk om in Berg en Dal een kijkje te nemen, want daar vindt een bergsprint plaats. In Nijmegen zie je de renners twee keer, aangezien ze twee rondes van 8.6 kilometer rijden.

Routekaart Giro Arnhem-Nijmegen Giro profiel Nijmegen

Zondag 8 mei, Nijmegen-Arnhem
De derde etappe start in Nijmegen, gaat door de Achterhoek en finisht in Arnhem. De 190 kilometer lange rit doet na 136.9 kilometer de Posbank aan. In Arnhem zijn er vervolgens twee plaatselijke rondes van veertien kilometer, waarna tussen 16:50 en 17:25 de finish wordt verwacht.

Route Nijmegen-Arnhem Giro Profiel Nijmegen-Arnhem Giro