Van Nicholas, de fietsenfabrikant die gespecialiseerd is in titanium frames, introduceert deze winter een drietal nieuwe fietsen. De drie modellen hebben elk hun eigen doelgroep: de Revelstoke is een nieuwe MTB, de Boreas een nieuwe racer en de Deveron een nieuwe toerfiets.

Boreas

De Boreas is op het oog een vrij traditionele racefiets, iets dat wordt versterkt door het titanium waarvan de fiets gemaakt is. Dit geeft het een ’tijdloos karakter’ mee, zoals de producent in een persbericht omschrijft.

Tegelijkertijd is er veel tijd in de ontwikkeling van optimale stijfheid gestoken, benadrukt Van Nicholas. “Hiertoe is gekozen voor een tapered bovenbuis en een onderbuis die richting het bottom bracket horizontaal is geovaliseerd.”

 

Ook is er in het ontwerp rekening gehouden met de trend om op steeds bredere banden te rijden. Het monteren van een 23 of 25 millimeter kan al als standaard worden gezien, maar de Boreas kan ook worden uitgerust met 28-millimeterbanden. Voor deze bredere banden is extra ruimte in het frame gecreëerd.

Vanaf medio december/januari zal de Boreas op de markt verschijnen in de maten: 48, 51, 54, 56, 58, 60 en 62. Met framemaat 62 heeft de Boreas de breedste maatserie van alle Van Nicholas fietsen. De Boreas is naar eigen wens samen te stellen in de configurator. Het frame is ook los verkrijgbaar, alleen in combinatie met de bijpassende carbon voorvork. De prijs voor een frameset bedraagt €1.799,-. Een complete Boreas kan aangeschaft worden vanaf €2.562,-

RevelstokeRevelstoke

De nieuwe mountainbike van het Nederlandse merk is de Revelstoke. Hierbij heeft Van Nicholas gekozen voor een flexibele inzet van het frame. Het model is zowel als 27,5+ of als 29’er op te bouwen en is daarmee zeer breed inzetbaar, zo benadrukt de fabrikant. “Van een snel parcours tot fietsen in onherbergzaam gebied.”

De MTB is voorzien van een 110 millimeter brede voor- en 148 millimeter brede achternaaf met thru axle. Door de extra breedte van deze naven worden de duurzaamheid en stijfheid van de wielen verhoogd, zonder dat de kettinglijn negatief beïnvloed wordt.

Rond de banden en brede naven is een nieuw frame geconstrueerd. Zo heeft de achtervork een nieuw gezicht en is de bouwer ondanks de hogere band in staat geweest de achtervork kort te bouwen. “Dit levert zowel extra wendbaarheid als bottombracketstijfheid op”, stelt Van Nicholas.

Er bestaat de mogelijkheid de Revelstoke op te bouwen met een vaste, enkelzijdige voorvork van titanium, maar ook met een verende Fox Float Factory met Kashima coating. Bij de 29’er set-up is de fiets af te monteren met een verende vork van Fox of Rock Shox.

De Revelstoke is verkrijgbaar vanaf medio december/januari in de maten 15,5ʺ, 18ʺ en 21,0ʺ met een vanaf-prijs van  €3.618,-. Een los frame kost €2.099,-.

DeveronDeveron

Ook in het touringsegment komt Van Nicholas met nieuw werk: de Deveron. Een fiets die volgens de ontwerpers voor zowel woon-werkverkeer als vakanties geschikt is.

Net als de Boreas en Revelstoke zal de Deveron vanaf medio december/januari verkrijgbaar zijn. De beschikbare maten zijn  47, 52 en 57cm met een prijs vanaf €5.690,-. Een los frame zal €1.999,- gaan kosten.