Gezien op EUROBIKE, een modulaire mountainbike van BEES. De verzendkosten moeten wel meevallen, want de fiets wordt geleverd als een grote doos Lego. En het leuke is, je kunt door wat onderdelen te wisselen je fiets een compleet andere look and feel geven. Zo kun je hem bijvoorbeeld snel ombouwen van hardtail naar fully, door de demper te vervangen door een stabilisatiestang. Of een wat racey geometrie aanpassen naar een iets gematigder zitpositie.

Eén ding is zeker, je hebt genoeg bekijks met een Bees bike. We zagen niemand de stand voorbij lopen zonder even minimaal een blik te werpen op de ‘honingraat’ fiets.

We konden er helaas niet zelf mee rijden en zijn vooral benieuwd naar de stijfheid van het geheel. Op de stand zagen we naast de fiets op deze foto’s een Fat Bee en een Electric Bee. Beiden afgemonteerd met een Gates riemaandrijving. De kleur van het frame kun je zelf bepalen. De lichtgewicht alu onderdelen worden in de kleur van jouw voorkeur geanodiseerd. De Fat Bee gaat €3750,- kosten, custom opties als anodiseren gaan uiteraard extra kosten.

De elektrische Bee krijgt ondersteuning van Brose en een 8-speed naafversnelling van Shimano. Altinsoy, de naam van de fabrikant, gaat vanaf nu beginnen met produktie. Ze verwachten 10 fietsen per dag te kunnen bouwen.

De website bevat alleen wat foto’s, hun Facebook pagina biedt meer informatie.