Soms krijgen we een spontane email van een lezer die graag zijn of haar fiets met ons wil delen. Deze van John Van der Zouwen uit Rhoon bijvoorbeeld. Een Franco.

We citeren: ‘Afgelopen week heb ik mijn Franco Carbon frameset – type Kanan – binnen gekregen. Franco Bicycles is een Amerikaans racefietsen merk uit de staat California. Ik las een aantal maanden geleden een artikel op internet waarin vermeld stond dat Franco racefietsen in de befaamde Repsol kleuren op de markt bracht. Na het lezen van dit berichtje heb ik de Franco website bekeken en raakte ik geïnteresseerd en gefascineerd door het ontwerp van 2 van de Carbon frames die Franco op de markt brengt. Type Balcom en type Kanan. Ik heb uiteindelijk voor een Kanan gekozen, een frame dat qua ontwerp mijns inziens wat weg heeft van Willier frames. Ik heb voor een wit/blauw/zwarte uitvoering gekozen.

Franco heeft regelmatig speciale uitvoeringen – qua kleurstellingen – ter beschikking. Ze hebben eerder dit jaar ook een Nederlands Elftal uitvoering gemaakt.

Na enkele weken van correspondentie met de uiterst vriendelijke medewerkers van Franco , waagde ik het een frameset te bestellen. Er is geen dealer in NL/BEL en buiten ‘ the USA’  heeft Franco enkele fietsen in Australie en exact 2 in Europa verkocht.  ik ben de eerste in de Benelux en dat is wat ik ook wel speciaal vind. Ik heb straks een fiets die niemand in de Lage landen heeft 🙂 Op het moment ben ik de fiets met Shimano Ultegra, Deda stuur en stuurpen, Zipp zadelpen, Fizik zadel en Zipp wielen aan het afmonteren’. Aldus John.
Ter info de Franco website: www.francobicycles.com