Roeckl, een fabrikant die zich alleen maar focust op handschoenen. Dit Duitse familiebedrijf doet dit al sinds 1839! Een nieuw model voor 2015 is de lichtgewicht zomerhandschoen Inazu.

Ontwerp
Roeckl Inazu (5)Lichtgewicht, ademend, soepele pasvorm en een optimale schokabsorptie zijn de pijlers van het ontwerp. Geen klittenbandsluiting maar een elasticiteit in het materiaal zorgt voor een goede aansluiting. De handbeschermer valt wat laag uit zodat je pols minder bedekt is. Fijn tijdens warme omstandigheden dus. In de handpalm is een nieuw materiaal gebruikt om schokken op te vangen: Poron XRD. Dit is een relatief dunne soepele padding.

Praktijk
Alsof je zonder handschoentjes rijdt maar dan wel met erg veel comfort, dat is wellicht de beste omschrijving van hoe het aanvoelt. De handschoentjes bieden een goede grip en ook een erg goede demping. Geen vervelende drukpunten, zelfs niet na uren lang in het zadel. Ook een wedstrijdje met kilometers kasseien leverde geen vreemde drukpunten op. Ze voelen luchtig aan door het goede ademend vermogen van de toegepaste materialen. Uittrekken gaat simpel met de ‘haakjes’ aan de binnenkant van de ‘vingers’. Wel een minpunt: het bedrukte logo laat erg snel los.

Conclusie
Zoek je erg veel draagcomfort dan maak je met de Inazu een goede keuze. Qua pasvorm en gebruikte materialen is er erg goed over nagedacht. Het rafelende logo is een kleinigheid maar wel slordig, helemaal gezien de prijsstelling.

Roeckl Inazu €45,-
Maten 6,5 – 10,5 (zie hier de maatvoering)
Verdeling via Wolvenberg