Twee renners van Team Roompot rijden deze week in de Eneco Tour rond met schijfremmen op hun Isaac fietsen. Het was je misschien al opgevallen, we hebben er op Facebook al eerder melding van gemaakt en ook op andere websites is er al het een en ander over geschreven. Wij testten in Fiets 6-2015 al een Isaac Boson Disc met een Shimano Ultegra groep met schijfremmen.

De Roompot renners doen het tijdens de Eneco Tour met de Sram Red 22 Hydraulic groep op het topmodel van Isaac, de Element SL Team Edition. Verschil moet er zijn, nietwaar? Voor een dikke 6 mille kun je trouwens zelf ook op zo’n fiets rondrijden, dan zitten er alleen nog geen disc brakes op.

UCI testperiode

De UCI heeft aangegeven dat profploegen in augustus en september mogen testen met schijfremmen. In 2016 wordt er nog meer getest en als er geen problemen optreden is de UCI van plan om in 2017 het verbod op dit soort remmen helemaal op te heffen. Hun voorkeur gaat er dan naar uit dat alle renners met schijfremmen gaan rijden om grote verschillen in remkracht in het peloton te voorkomen. Dat zou juist gevaarlijke situaties in de hand werken.

De Isaacs van Berden de Vries en Tim Kerkhof hebben nu dus de eer als eerste proefkonijnen in het profpeloton te fungeren.

Pinarello Dogma F8 met schijfremmen

Naast Team Roompot heeft ook Team Sky toestemming gekregen te testen. Bernard Eisel heeft hier gebruik van gemaakt op zijn Dogma F8. Op zijn Twitter account laat hij zien het best wel spannend te vinden, ‘quite excited’! Hij reed gisteren de 3e etappe van de Eneco Tour met de Dura-Ace groep met de bijpassende hydraulische schijfremmen.
dogma f8 eisel