Voor iedereen die zich oriënteert op een mooie fietsvakantie in Spanje is er sinds kort een nieuwe webportal: fietseninspanje.nl.

De portal richt zich op alle soorten fietsers, van racefanaten tot trekkingliefhebbers en mountainbikers. Wil je een weekje gaan trainen op Mallorca of aan de Costa Blanca? Mountainbiken in de Pyreneeën? De website wijst je de weg in het grote aanbod van reisorganisaties, fietsverhuurders en accommodaties.

De initiatiefnemers, zo benadrukken ze in een persbericht, willen goede, niet-commerciële informatie leveren. Zij nemen alleen organisaties op de site op die goed en betrouwbaar zijn.

Op de website kan je selecteren op welke fiets je op vakantie wil en waar. Spanje is daarbij in acht regio’s verdeeld, waarvan de Canarische Eilanden, Mallorca, Catalonië,  Andalusië, en Oost-Spanje de belangrijkste zijn.

Je vindt op fietseninspanje.nl ook achtergrondinformatie. Zo kan je per maand bekijken in welk gebied je het beste kan fietsen, maar je kan er ook terecht voor informatie over vervoer naar Spanje, het reliëf, de verkeersregels en de eetgewoontes.