Nu de zomer er aan zit te komen kun je wel wat verfrissing gebruiken. En als je dan nog fan bent van het Franse Look zit je goed. Letterlijk en figuurlijk. Speciaal voor warme dagen brengt Look de Ultra lijn.

Om precies te zijn: het Ultra shirt en fietsbroek. Beiden zijn verkrijgbaar in drie kleuren: zwart/rood, wit/rood en wit/acid groen. En ook nog eens in de maten XS tot XXL. Materiaal is uiteraard kunststof: ultra microfiber. Look past de Stay Dry technologie toe. Zeer elastisch materiaal, met ‘mesh’ inzetstukken net onder de armen, siliconen ‘grippers’ op de taillelijn, drie zakken op de rug – inclusief een extra binnenzakje op de rechterzak- en een zakje met rits op de borst. Een doorlopende rits. En het Look logo op de rechtermouw en op de achterzijde. De broek: een Italiaanse zeem van tmfcyclingpad.com, zachte bretels en ook hier ‘mesh’ materiaal aan de achterkant. De Italiaanse leverancier levert ook zemen aan merken als Agu, Bioracer en Scott.

Het comfort is hoog. Dat komt vooral door de dikke zeem; maximaal 14 mm. De breedte is maximaal 21 centimeter. Daarnaast is het gebruikte lycra zowel elastisch als ‘zwaar’ genoeg. De broek weegt 230 gram in een maat XL. De broek zit strak, maar ook niet helemaal Italiaans. Dat gaat ook op voor het shirt. We zouden het overigens geen ‘puur’ zomershirt noemen. Ook met fris weer zit het shirt gewoon ‘lekker’. Fiets ‘zweet’ blijft niet plakken, wel zo fijn. Broek en shirt kosten beiden 119 euro. www.lookcycle.com Meer weten over fietsbroeken? Check dan Fiets editie 6-2015.