In juni en juli 2014 fietste Frans Bevers met een internationale groep van San Francisco, CA naar Portsmouth, NH: 6231 km in 47 dagen door 13 staten.

Van deze tocht dwars door de Verenigde Staten van Amerika hield hij een gedetailleerd dagboek bij met aantekeningen over het landschap, de steden, de muziek, de mensen en het fietsen zelf. De rit gaat door indrukwekkende landschappen zoals de Bonneville zoutvlakte en de Nevada woestijn. Over de Monarch Pass op een hoogte van 3448 meter in de Rocky Mountains, de Black Canyon in Colorado en de ‘rollers’ van Missouri. Langs de Mississippi en Lake Erie, door honderden kilometers soja- en maïsvelden in Kansas, Indiana, Illinois en het groen van Vermont en New York.

Ik heb het idee om dwars door de Verenigde Staten te fietsen altijd absurd gevonden. Dat vind ik nog steeds. Maar na lezing van dit boek sluit ik niet langer uit dat ik het ooit zal doen.

-Bert Wagendorp

 Fiets mag twee exemplaren verloten onder onze lezers. Stuur een mailtje met als onderwerp: “Dagboek Amerika” naar redactie@fiets.nl om kans te maken op het boek.

Als teaser kunnen we je alvast 2 hoofdstukken laten lezen. Klik op de links om de pdf’s van het betreffende hoofdstuk te openen.

Dag.11

Dag. 52

Auteur: Frans Bevers
Pagina’s: 256
ISBN 978-94-6226-134-1
Prijs: € 24,50

Het boek ligt vanaf 22 mei 2015 in de boekhandel en is online te bestellen.