Eén van de eerste Cadenz Bicycles hadden we in onze lezerstest in nr.2.

Geboren vanuit passie voor de sport en het product. Cadenz fietsen zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Hierdoor kunnen de fietsen nét wat hoogwaardiger afgemonteerd worden.

Uit het persbericht: “Cadenz is afgeleid van “Cadence”, wat staat voor trapfrequentie. Maar het betekent ook ritme, iets wat je terugziet in het logo van Cadenz: de 5 strepen naast elkaar. Het gevoel wanneer je aan het afzien bent tijdens een klim, of tijdens een demarrage, keep the feeling. Tevens staat het beeldmerk van de 5 strepen voor een aanstormend peloton!”

Cadenz richt zich op het midden en hogere segment racefietsen en mountainbikes. Er wordt voor de frames uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardig carbon materiaal en de frames zijn allemaal EN en SGS getest. Daarnaast kennen de Cadenz fietsen een hoge torsiestijfheid, wat zorgt voor een voorspelbaar rijgedrag en stabiliteit. De interne kabelrouting zorgt voor een optimale kabelgeleiding voor zowel mechanisch schakelen als electronisch schakelen.

Het debuutmodel van Cadenz is de RoadOne. Een strakke carbon racefiets, naar keuze uitgerust met een mechanische of een elektronische Ultegra 6800, of Dura Ace 9000 groep. Daarnaast heeft deze fiets Fulcrum Racing 7 LG wielen, een Deda cockpit, een Fizik zadel en Vredestein Fortezza Senso banden. Compleet weegt de fiets ca. 7,5 kilogram, met een torsiestijfheid van 123 Nm. De prijs voor deze racer met een Ultegra 6800 groep is € 1.899,- Elektronisch schakelen kan ook met een Ultegra DI2 groep, de fiets komt dan uit op € 2.299,-. Met een mechanische Dura Ace 9000 groep komt je uit op € 2.599,-. De fiets is nu al samen te stellen en te bestellen op de website www.cadenzbicycles.com. Vanaf april worden de eerste fietsen uitgeleverd.

Cadenz Bicycles2Via de website kan je eenvoudig een bestelling plaatsen en de maatvoering van je onderdelen bepalen. Uniek is dat je je als klant tevens aan huis kan laten opmeten middels het beproefde Cyclefit meetsysteem. Hieruit komt dan de definitieve afstelling. Aftersales service wordt op maat aangeboden: Wil je een extra onderhoudsbeurt voor de fiets kopen, dan is dat mogelijk. Maar wil je het onderhoud in eigen beheer houden? Ook geen probleem. Alles met het behoud van de garantie.
Naast dit eerste model volgen er nog meer. Zo staat er onder andere een superlichte racefiets op het programma, alsmede een 29er hardtail MTB en een cyclocrossfiets met schijfremmen. Kijk op www.cadenzbicycles.com voor meer informatie, of ga naar www.facebook.com/cadenzbicycles