Sportarts Guido Vroemen, SRAM en Chalet Beyond organiseren op woensdag 21 januari een workshop ‘Trainen met vermogensmeter’. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren.

”De vermogensmeter is volledig geïntegreerd in het profmilieu, niet veel professionals kunnen meer zonder de data die een vermogensmeter geeft”, stelt Vroemen. ” Waarom zou de sportieve recreant niet ook gaan trainen met deze techniek? Hij is beschikbaar dus waarom niet?”, zegt Tibor Gijssen: accountmanager bij SRAM.

Vroemen en Gijssen concluderen dat de vermogensmeter maar weinig door recreanten wordt gebruikt. ”Wellicht heeft dat te maken met de onbekendheid van het product, de meeste fietsers weten wel wat een vermogensmeter is, maar hoe zij dat moeten gebruiken? Daarom organiseren wij een workshop ‘Trainen met vermogensmeter’, stelt Vroemen. ”Voordelen van trainen met een vermogensmeter, nadat je een uitgebreide test hebt gedaan, is dat je veel nauwkeuriger kan trainen in jouw zones. Daardoor zal je sneller sterker worden en gerichter kunnen trainen op jouw doel. Het kunnen volbrengen van een cyclosportieve of het maximaal kunnen rijden van een tijdrit tijdens een triathlonwedstrijd”.

Deelname kost €18,- per persoon en is incl. een hapje en een drankje, de volledige opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren. Inloop is v.a. 19:00uur en de workshop vangt aan om 19:30. Er is ruimte voor 40 personen (vol = vol). Aanmelden kan bij Chalet Beyond