*

Fiets magazine nr.4-2024 ligt nu in de winkel, bestel 'm zonder verzendkosten in onze shop!

Zoeken op fiets.nl

Zoeken op het forum

‘Fietsbranche is Europese banenmotor’

Fietsredactie ism Future
Fietsredactie ism Future

15 november 2014

Amstel Gold Race 2013 toeristenZoek je werk? Kijk eens naar de fietsbranche. In Europa werken momenteel naar schatting 650.000 mensen in de fietsensector. Volgens een rapport dat is opgesteld in opdracht van de  de  Europese fietsers federatie  ECF,  zijn dat er een miljoen in 2020. Daarover schrijft the Guardian.

Het gaat onder meer om mensen die werken bij fietsenmerken, in winkels en in de toeristische sector. Ook de mensen die bijvoorbeeld fietspaden aanleggen worden meegeteld. Er zouden inmiddels meer mensen in de fietsbranche werken dan in de mijnbouw of in de staalindustrie, zo stelt het rapport ‘Jobs and Job Creation in the European Cycling Sector’ van het onderzoeksinstituut Transport & Mobility in Leuven. Dit bedrijf is opgericht door de universiteit in Leuven en het onderzoeksinstituut TNO.

pleasure before the Amstel Curacao Race 4Grootste werkgever in de fietsbranche is de toeristische sector. Het onderzoeksrapport spreekt over 524.000 banen. Zo’n 80.000 mensen zouden werkzaam zijn in de retail, zeg maar voor het gemak de fietsenwinkels. Opmerkelijk is ook het bijeffect dat investeren in de fietsensector heeft. De middenstand profiteert mee. Fietsende mensen zouden meer uitgeven in lokale winkels en de horeca, dan mensen die niet fietsen.

Volgens Kevin Mayne van de ECF is de boodschap van het rapport duidelijk. ”Investeren in fietsen is niet alleen goed voor de volksgezondheid, het oplossen van verkeersproblemen of het tegengaan van klimaatverandering. Het is ook goed voor de economie”. Het rapport ‘Jobs and Job Creation in the European Cycling Sector’  wordt volgens The Guardian pas in december officieel gepresenteerd.

Gerelateerd nieuws

Speciale coating houdt fiets straks schoon

1 februari 2015 - Nieuws

Mountainbikers massaal op de bon

25 december 2014 - racefiets nieuws

Trainen op kantoor met ‘Deskbike’

9 december 2014 - Nieuws

VIDEO: Vluchten op MTB voor aanvallende beer

4 december 2014 - Nieuws

Fiets de Podcast!