Voor het eerst heeft Eddy Merkcx Cycles een cyclocrosser uitgebracht: de Eeklo70. De fiets is vernoemd naar een voormalige koppeltijdrit. In 1970 won Merckx deze wedstrijd samen met een legendarische veldrijder: Erik De Vlaeminck.

Volgens de fabrikant was het Eddy Merckx zelf die herhaaldelijk de aandacht vestigde op denoodzaak aan een cyclocrosser in het assortiment. Zo deed hij over Parijs-Roubaix de volgende uitspraak: “Er is geen enkele wedstrijd zoals deze. De koers wordt terecht de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Bij de zwaarste edities reden we ons lichaam en onze fiets in de vernieling en er waren momenten waarop ik echt verlangde naar een cyclo-cross fiets om de kasseien te kunnen bedwingen.”

De Eeklo70 is de eerste fiets van Eddy Merckx Cycles die is uitgerust met hydraulische schijfremmen. Het kabelwerk is geïntegreerd in het hybride carbon frame dat zowel voor mechanische als elektronische versnellingen geschikt is. Dit frame bestaat uit een mix van 300 en 400 GPa-carbonvezels waardoor het tot dezelfde klasse van frames behoort als dat van de Mourenx69 en de SanRemo76.

Er zullen twee versies beschikbaar zijn. De eerste versie heeft een zwart-grijs frame met opvallende groene details en is uitgerust met een Shimano Ultegra-groep en hydraulische schijfremmen. Het tweede model is volledig zwart-grijs en uitgerust met een Shimano 105-groep. Het frame is niet los te koop.