De organisatie van de Arnhem Veenendaal Classic is een crowdfunding ctie gestart om meer sponsorgeld voor hun klassieker te genereren. Donateurs kunnen afhankelijk van de hoogte van hun donatie een ereplaats krijgen op de tribune of zelfs meerijden met een volgauto. Het minimumbedrag voor sponsoring bedraagt 10 euro. Voor 1000 euro komt koersdirecteur Thijs Zonneveld een bedrijfspresentatie geven.

Volgens de organisatie is deze crowdfunding actie gestart vanwege teruglopende sponsorinkomsten. “ Door dopingproblemen is de interesse in de wielersport sterk afgenomen”, zeggen zij. “Wij willen laten zien dat ondanks de teruglopende belangstelling het wielrennen nog steeds de leukste sport van de wereld is.  Met unieke tegenprestaties willen wij een andere kijk op de wielersport geven, om zo de schoonheid ervan beter te kunnen belichten”. In de eerste week van de actie is tot nu toe 245 euro opgehaald. De organisatie hoopt binnen twee weken 15.000 euro op te halen.
De Arnhem Veenendaal Classic, voorheen Veenendaal-Veenendaal en de laatste jaren Dutch Food Valley Classic, bestaat sinds 1985. In het parcours zijn ondermeer de Amerongse Berg,  de Grebbeberg en de Posbank opgenomen.  Bekende winnaars van de koers zijn Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel, Olaf Ludwig, Jeroen Blijlevens, en Tom Boonen.