Wanneer we het nieuwe Dyna Wedge Micro model van Topeak bekijken heeft deze met recht de Micro-toevoeging. Want klein is hij zeker! Het tasje bestaat uit twee foamdelen welke te openen zijn via een ritssluiting. De trekker van de sluiting kan onder een elastische bandje:  geen gerammel onderweg dus. 

Topeak3Het tasje biedt net voldoende ruimte voor een racebinnenband, CO2-patroon en eventueel een bandenlichter. Meer heb je voor een doordeweeks ritje eigenlijk ook niet nodig. Hierdoor blijft het geheel dus mooi compact en licht van gewicht (77 gram). Voor de montage plaats je eerst de twee straps rondom de zadelbrug waarna de klittenband sluiting haar dienst bewijst. Met een elastiek rondom de zadelpen ‘borg’ je het geheel. Deze verbinding zorgt ervoor dat het product mooi strak tegen de onderkant van je zadel zit. En juist: zo is het ook net wat minder aanwezig.

Onderweg toch lek? Dan haal je de Dyna Wedge in een handomdraai onder je zadel vandaan. Waterdicht is het tasje trouwens niet, wel tegen de eerste spatjes. Er is ook nog een grotere broer van de Dyna Wedge.

Topeak Dyna Wedge Micro €24,95

Info: Topeak verdeling: Kruitbosch Cycle Universe