Garmin kondigt de Edge 1000 aan, een nieuw topmodel voor de sportieve rijder.

Een fietscomputer met de mogelijkheid om segmenten in te voeren. Deze segmenten zijn inclusief de mogelijkheid om start en finish alarmen in te geven. De Edge 1000 biedt ook directe upload mogelijkheden naar social media, live tracking, onderweg uploaden en data downloaden via Garmin Connect. Dit alles via WiFi of Bluetooth.

“De Edge 1000 combineert de belangrijkste specificaties van de Edge 810 en Edge Touring waar fietsers van houden, met verrassende nieuwe specificaties inclusief een groot hoge resolutie kleuren touchscreen display, geavanceerde smartphone connectiviteit en uitdagende Segment specificaties die er voor zorgen dat fietsers van ieder niveau het volgende trainingsniveau halen,” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland.

Het gaat nog lastig worden je op het fietsen alleen te concentreren. Met de Smart Notifications functie krijg je berichten binnen, je kunt telefoongesprekken en sms berichten ontvangen en via Live Track kunnen je vrienden en familie wedstrijden en trainingen real time volgen. Ook kun je direct een rit via social media en Garmin Connect  delen.

Met de Virtual Partner optie kun je tegen jezelf rijden of jezelf uitdagen via Garmin Connect met nieuwe segment- en klassement mogelijkheden. Dit is inclusief de nieuwe optie om waarschuwingen voor aankomende ritcompetities te krijgen. Een soort van Garmin’s versie van Strava. Virtual Partner synchroniseert automatisch met de vorige winnaar of de overall klassementsleider, leuk om met je fietsmaten samen te doen.

Het 3″ kleurendisplay is gelijk aan die van de vernieuwde Edge 810 en 510 en  heeft een duale oriëntatie waardoor gebruikers de Edge 1000 horizontaal, voor een breder beeld, of verticaal, om de weg voor zich te zien, kunnen gebruiken. De Edge 1000 is compatibel met ANT+™ sensoren, inclusief hartslagmonitor en Garmin’s nieuwe snelheid en cadanssensoren. Dit is ook de eerste Garmin fietscomputer die compatibel is met Shimano’s Di2 elektronische schakelsysteem. Hiermee kun je de huidige versnelling op het scherm te zien. Hij is ook compatibel met ANT+ krachtmeters zoals de Vector, Garmin’s pedaalkrachtsmeter.

De Garmin Edge 1000 is binnenkort verkrijgbaar en krijgt een verkoopadviesprijs van € 499 of € 579 voor de bundel inclusief softstrap hartslagmonitor en nieuwe snelheid/cadanssensoren.