Wattbike opent op 1 februari een eigen Test & Training Centrum in Amsterdam. In dit centrum kan je niet alleen terecht voor indoor training, er is ook plaats voor trainingsadvies en trainingsbegeleiding.

In het Wattbike Test & Training Center geven bewegingswetenschappers en oud-wielrenners  trainingen, gericht op techniek, cadans, vermogen en hartslag. Elke deelnemer kan volgens Wattbike op de juiste intensiteit trainen en dus met maximaal rendement.  In het Wattbike TTC kun je ook terecht voor sportmedisch onderzoek of een inspanningstest. Bijvoorbeeld om je hartslagzones en verzuringsgrens exact vast te stellen.

Ook worden in het Wattbike Test & Training Centrum trapanalyses gedaan. “Een goede fietstechniek vergroot je snelheid”, stelt het bedrijf. “Toch is het een amper getraind aspect van het fietsen. Het verbeteren van je trapbeweging levert direct resultaat op: meer snelheid, minder energie. Bij Wattbike kun je op hun speciale trainingsfietsen een analyse krijgen van je fietstrapbeweging. Met die analyse kun je meer rendement halen uit elke omwenteling, oftewel: meer snelheid met minder energie”. Een ‘Polarview’ toont de krachtenverdeling op de pedalen tijdens de 360 graden-omwenteling, het uitgangspunt voor verbetering van je techniek. Volgens Wattbike maken ook l topsport-teams als British Cycling, KNWU, KNRB en SKY Pro cycling gebruik van de Wattbike.

Wattbike Test & Training Center wordt gevestigd aan de Amstelvlietstraat 1 in Amsterdam.