Of ik proefkonijn wilde zijn voor een nieuw concept van HelloFresh. Ik ben nieuwsgierig , gek op sporten en op lekker eten, dus ja…natuurlijk wil ik dat.

hallo-freshHet concept:

Je neemt een lidmaatschap bij HelloFresh, waarna zij een grote doos bij je thuis bezorgen met daarin recepten en genoeg boodschappen om 3 of 5 avonden een maaltijd te maken. Dit hangt af van het soort lidmaatschap dat je kiest.  Het idee is dat je daardoor tijd over houdt omdat je zelf geen boodschappen hoeft te doen én tegelijkertijd goed en gezond eet. Waar ze dan kennelijk aan voorbij gaan is dat je toch naar de supermarkt moet voor je ontbijt en lunch, maar goed het scheelt je in ieder geval nadenken over wat je ’s avonds moet eten.

De bezorging is op maandag of dinsdagavond, afhankelijk van je woonplaats. De vrijdag ervoor krijg je een mail met de verwachte levertijd en met een heel kort booschappenlijstje met ingrediënten die je eventueel zelf moet toevoegen (kokosolie, witte balsamicoazijn en honing in mijn week). In het weekend moet je dus misschien toch even shoppen, kun je direct ontbijt en lunch inkopen doen.

Zodoende kreeg ik op een dinsdagavond een flinke doos met daarin genoeg ingrediënten om drie maaltijden mee te maken. Genoeg voor 1 “topsporter” en 2 “gewone” gezinsleden. De eerste avond zaten we dus aan de gewokte kipfiletreepjes met zoete peultjes, Chinese kool en noedels. Boekweitnoedels zou ik zelf niet snel kopen, maar ze bleken heerlijk te smaken in combinatie met de rest van de ingrediënten. Dat is meteen ook 1 van de leuke zaken van dit concept, je krijgt iedere week andere recepten en daar zitten geregeld zaken tussen die je zelf misschien niet direct mee zou nemen uit de supermarkt of bij de groenteboer.

In de doos zat een mooie combinatie van groenten (bijv. voorgesneden pastinaakreepjes, lekker uit de oven!), verse kruiden (peterselie en oregano), verse vis (heekfilet in mijn geval) en vlees. Daarmee kon ik 3 avonden lang binnen 30 minuten een uitgebalanceerde maaltijd op tafel zetten. De recepten zijn gemaakt door voedingsexperts en voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook staan alle voedingswaarden in de recepten. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt.

Conclusie: 

+ Verrassende recepten, je eet eens wat anders en in ieder geval altijd gezond.
+ Kwaliteit van de producten is prima. Vers, vaak biologisch en smaakvol.
+ Tijdsbesparing doordat je minder boodschappen hoeft te doen en niet hoeft na te denken over het avondeten.

– Vers is goed, maar het nadeel is…. je moet het dus wel opmaken.Zelfs als je die avond misschien even geen zin hebt in het door Hellofresh bedachte recept.
– Als je een kieskeurige eter bent loop je het risico dat er geregeld recepten tussen zitten die je niet aanstaan.

Mocht je zelf eens willen proberen, dat kan via www.hellofresh.nl. We mogen ook 2 boxen weggeven, dat doen we via ons forum.

PS: De salade met granaatappelpitjes, cherrytomaten, bladpeterselie, witte balsamicoazijn, honing en jonge slamelange is een blijvertje bij ons thuis, yummie!

hellofresh2