Swedish Adrenaline is een nieuw merk dat graag een vermogensmeter in je pedaal wil zetten. En dan bij voorkeur voor een prijs die voor ons ‘gewone stervelingen’ ook leuk betaalbaar is.  Het idee is klaar, de techniek ook zo’n beetje. Er is alleen nog geld nodig om de pedalen in produktie te krijgen. De installatie is simpel en de power wordt in beide pedalen apart gemeten. De powermeter, Hexxagon genaamd, is eenvoudig in het gebruik en compatible met ANT+ en Bluetooth Smart.

Op zich niet veel anders dan bijvoorbeeld de al geïntroduceerde pedalen van Garmin of de meters op de cranks van Pioneer of Stages. Het grote verschil zit hem in het crowdsurfing aspect. Jij kunt namelijk helpen het Swedish Adrenaline Power Meter systeem op de markt te krijgen. Dat doe je door een bijdrage te doen bij hun crowdfunding project op Indiegogo.com. Ik ruil daarvoor krijg je een coole titel en een t-shirt. Afhankelijk van de grootte van je bijdrage wordt je een Weekend Warrior of een Roaring Supporter.

De Swedish Adrenaline Power Meter gebruikt RSG (Resonant String Gauge) technologie. Daarbij is de sensor passief zonder dat deze stroom nodig heeft. Dit maakt het eenvoudig te implementeren in een pedaal. RSG technologie werkt een beetje als een elektrische gitaar. De ‘snaar’ is bevestigd aan de as in het pedaal. De transceiver elektronica werkt met High Frequency microgolven en wordt in het pedaal geplaatst. Zodra de as wordt verbogen, hoe weinig ook, veranderd de frequentie van de ‘snaar’. Dit wordt opgepikt door de transceiver die dit vertaald en naar de ANT+ of Bluetooth Smart fietscomputer.

Het systeem zoals Swedish Adrenaline dat voor ogen heeft:

  • Geïntegreerd in de pedalen, zonder kabels of extra hardware
  • Compatible met ANT+ and Bluetooth Smart® head units.
  • Concurrerend qua stabiliteit en nauwkeurigheid.
  • Beide pedalen seperaat gemeten.
  • Linker/Rechter balans wordt getoond.
  • Simpel uitwisselbaar tussen verschillende fietsen.
  • En de mooiste: Een atractieve prijs dat het systeem bereikbaar maakt voor het grootste deel van de sportieve fietsers.

Meer info: http://www.swedishadrenaline.com/
Storten doe je hier: http://www.indiegogo.com/projects/power-meter-in-a-pair-of-pedals-swedish-adrenaline