Het  “Handboek voor de bergfietser” van Fiets medewerker Richard van Ameijden vliegt de winkels uit. Binnen drie dagen was de 1e druk uitverkocht. De  2e druk is inmiddels verkrijgbaar en te bestellen via fiets.nl

“Leuk dat het de lezers zo aanspreekt. Dat had ik niet verwacht: de oplage van het boek leek sneller te stijgen dan ik bergop nog kan bijbenen”, aldus Richard. “Lekker dat het betere fietsweer nu eindelijk aanbreekt na de voorbije ijskoude weken”!

Richard schrijft voor Fiets al jaren over zijn grote passie: bergen beklimmen. Van de duizend cols van het Brevet International des Grimpeurs (BIG) heeft hij er ruim zeshonderd opgefietst. Van Ameijden heeft in Europa inmiddels zo’n drieduizend bergen beklommen. In ”Handboek voor de bergfietser” beschrijft hij de mooiste routes door de bergen. Mooiste fietsgebied? ”De Dolomieten”, zegt Van Ameijden. Het boek van 160 pagina’s heeft een voorwoord van Bauke Mollema, tientallen foto’s en  tips over fietsen in de bergen,. Ook zijn in het boek  hoogteprofielen en routekaartjes van de  71 beschreven routes opgenomen. Alle routes zijn te downloaden voor gps.  Het boek kost € 14,95.