Nog niet in de winkel, maar wel gezien in de Tour Down Under: een aero helm van Lazer, de Chrome Aeroshell. Deze helm heeft een reflecterende buitenkant. Volgens Lazer wordt het daardoor in de helm minder heet. We zagen de helm op het hoofd van Andre Greipel.Nog niet in de winkel, maar wel gezien in de Tour Down Under: een aero helm van Lazer, de Chrome Aeroshell. Deze helm heeft een reflecterende buitenkant. Volgens Lazer wordt het daardoor in de helm minder heet. We zagen de helm op het hoofd van Andre Greipel.

De helm borduurt verder op het ontwerp van de bestaande Helium helm. Om de helm aerodynamischer te maken zijn de luchtgaten dichtgemaakt. Volgens Chris Smith van Lazer heeft het aero ontwerp een bijkomend voordeel. ‘’De dichte buitenkant zorgt voor meer stevigheid waardoor er minder schuim nodig is om aan de veiligheidseisen te voldoen’’. Dit zorgt ervoor dat de Chrome 56 gram lichter is. De Helium weegt 260 gram, volgens Lazer weegt de Chrome Aeroshell 204 gram.

Volgens Lazer weerkaatst de buitenkant van de Chrome 55 procent van het zonlicht, terwijl dat bij een standaard helm slechts 20 procent zou zijn.

Een consumentenversie wordt naar verwachting rond de Tour de France gepresenteerd.