Als een echte modejournalist zat de redactie van Fiets aan de catwalk bij Wolvenberg, waar de wintercollectie 2012 en de zomercollectie 2013 werd gepresenteerd. Frisse kleuren en onvervalst roze, zouden onze collega’s van de modebladen zeggen. Mooi en technisch prima, zeggen wij nuchtere fietsers.

Amanda Wintour van de Vogue was er niets bij. Alsof we in Parijs en Milaan zaten, bij Gucci en Dolce & Gabbana. Maar zoek de zeven verschillen. Waar de spil in de modewereld altijd eerste rij zit, zaten wij op rij 3, vergeet Gucci en D&G en wij zaten bij de nieuwste collecties van Castelli en Sportful bij Wolvenberg in Kontich, vlakbij Reet. Toch wel even wat anders dan Parijs en Milaan. Maar eerlijk is eerlijk: we zouden nergens anders liever zijn op dat moment.

Op kantoor bij de Vlaamse vertegenwoordiger van de kledingmerken werden de highlights getoond, de volgende snelle lopers in de collectie. Het publiek bestond uit detaillisten en een enkele persmuskiet. Wat ze te zien kregen was veelbelovend spul. Vooral de lijn van Castelli zag er goed uit, met naast frisse kleuren uitermate nette technische ontwikkelingen.

Castelli

We pakken ze er een voor een uit, te beginnen met het San Remo Speed Suit. Dat is een snelpak voor de tijdrijder, maar dan op maat voor de rit in lijn, dus met zakken op de rug en een comfortabeler pasvorm. Voordeel: geen last meer van die hengsels op je schouders en dus top in comfort. Nadeel: onder de 12 procent lichaamsvet zie je eruit als een rollade. De Speed Suit komt er, volgens goede bron, ook in wintervariant.

Mooi is ook de Body Paint Bib, een korte wielerbroek met maar een enkele naad. Ultrastrak en comfortabel. Ook lekker: de Progetto X-zeem, die in de topbroeken voor de mannen is verwerkt. De kleurstelling is, zoals gezegd, lekker fris. Veel felle kleuren, met signaalgeel als terugkerend fenomeen. Als je er niet van houdt, is er altijd een alternatief. Blijvertjes zijn de Gabba, het waterdichte shirt met korte mouwen en het

Sportful

Modieus gezien vonden we Sportful wat minder uit de verf komen. Prima zaak, daar de beide kledingmerken uit hetzelfde bedrijf komen en dus naast elkaar gepositioneerd worden. Sportful is meer het merk waar je je club of bedrijf in zou kunnen laten rijden. Highlight is nog steeds de Bodyfit Pro-lijn, die ook aan de schouders en billen van de mannen van Saxo Bank zit. Laat daar je club in rijden en iedereen wil lid worden.

Hier trok de vrouwenkleding wat meer aandacht. Verrassend waren de topjes die onder de eerstelijnsshirts tevoorschijn werden getoverd. Mooie, juiste kleuren, maar toch vooral roze.

Sep Vanmarcke, prof bij Garmin Barracuda en rijdend met Castelli, was er ook om wat achtergrond te vertellen over de kledingkeuze van de profs. Zijn favoriet was de Gabba en de Speed Suit. Dat laatste kunnen we beamen, het eerste niet. Dat is alleen maar lekker als het regent…