De renners van Team Argos-Shimano rijden vandaag tijdens Parijs-Roubaix met een innovatieve fiets van Felt uit de F-series. De speciaal ontworpen racefiets door fabrikant Felt Bicycles maakt het voor de renners mogelijk om in alle weersomstandigheden goed overweg te kunnen met het ruwe karakter van de moeder aller klassiekers. “Omdat de ploeg dit jaar al zes overwinningen boekte op de normale wegfiets, vonden we het belangrijk niet té veel te veranderen aan de fiets,” stelt Doug Martin, sportmarketing directeur van Felt Bicycles. “Niets mocht de levendige en nauwkeurige rijeigenschappen van de huidige fiets verstoren. We wilden echter wel rekening houden met de hobbelige kasseistroken en de nodige modder of vuil waarmee de wielrenners tijdens de wedstrijd te maken kunnen krijgen. Ik denk dat we daar met de aanpassingen die we gedaan hebben in geslaagd zijn.” Deze vooruitstrevende gedachte heeft geleid tot een innovatieve en high-end racefiets voor Parijs-Roubaix voor het Team Argos-Shimano.Enkele aanpassingen van de Paris-Roubaix Felt F-series:
• + 10mm langere voorkant (hart bracket/hart voorwiel);
• + 13mm langere achterkant (hart bracket/hart achterwiel);
• Meer ruimte bij de remmen, achter- en voorvork voor dikkere banden;
• Daarnaast is de lengte van de voorvork aangepast en heeft er een kleine aanpassing plaatsgevonden in de geometrische verhoudingen van de staande buis en de balhoofdbuis.

De Paris-Roubaix Felt F-series kan door de aanpassingen uitgerust worden met speciale 28c-tubes van Vittoria die de kans op lek rijden op kasseien sterk vermindert. De langere wielbasis van de Paris-Roubaix Felt F-series zorgt voor een betere handelbaarheid op de kasseien en voor iets meer comfort op de bonkige wegen. Door op de juiste punten de geometrie iets aan te passen blijven de speciale rijeigenschappen van de Felt behouden en voelt de Roubaix-versie precies zoals de high-end wegfiets van de ploeg.

Team Argos-Shimano zal  met de volgende renners aan de start van Parijs-Roubaix verschijnen: Tom Veelers, Bert de Backer, John Degenkolb, Dominik Klemme, Roger Kluge, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Ronan van Zandbeek.

Volg Team Argos-Shimano op 1t4i.com