Procycling, in het hart van het peloton Fiets op Twitter Fiets op facebook

Super Sunday 2012

Videoverslag van de 100 kilometer lange MTB-toertocht over het eiland Texel op zondag 12 februari. Deze werd gehouden in het weekend waarin Nederland nog treurde over het afblazen van de Elfstedentocht.
Voor de 370 deelnemers – van wie de helft van het eiland zelf afkomstig – werd het een zware mtb-tocht. Dit kwam niet alleen door de lengte van de tocht maar meer door de winterse omstandigheden, sneeuw, ijs en harde wind vermoeide deelnemers op deze tocht. De organisatie was in handen van de Texelse Wielervereniging, die de deelnemers een zeer gevarieerd parcours voorschotelde. De route ging niet alleen over mooie paadjes maar ook dwars door bijzondere gebouwen op het eiland. 194 deelnemers bereikten de finish en werden door mede-organisator Stayokay getrakteerd op hutspot met rookworst. Een aanrader voor volgend jaar voor iedereen die een bijzondere tocht wil rijden. Het complete verslag van de tocht vind je in FIETS nr.3, vanaf 2 maart in de winkel.

Super Sunday 2012 (MTB Texel) from Hans Jelles on Vimeo

Facebook comments worden geladen...