Op de FietsVAK 2008 is vandaag de Giant Expedition RS 0 uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2008. Volgens de jury is dit ‘een complete, uiterst fraai ontworpen hybridefiets die is voorzien van een licht en oersterk frame en afgemonteerd met hoogwaardige en duurzame componenten’.

De vakjury was unaniem in haar keuze omdat de Giant Expedition RS 0 een uitstekend rijgedrag vertoont en bijzonder strak en soepel fietst. De toegepaste handvatten bieden door het ontwerp een zeer comfortabele handgreep die de druk op de handen verminderd en daardoor slapende vingers voorkomt. Giant heeft met deze fiets op geen enkele wijze een concessie gedaan. De Giant Expedition RS 0 kost € 1.399,-


Special Awards zijn toegekend aan:


Batavus Weekend
Een fraaie moderne en compleet uitgevoerde stadsfiets, niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik maar, zoals de naam al suggereert uitstekend geschikt om recreatieve tochten mee te maken. De Batavus Weekend kost € 799,.


Koga Miyata Tesla – S
Een mooie stijlvolle ontworpen elektrische fiets met de looks van een moderne traditionele fiets uitgevoerd met een uitstekende gelijkmatig aanvoelende elektrische trapbekrachtiging. Ook met een uitgeschakelde trapondersteuning biedt deze elektrische fiets een prettig rijgedrag. De Tesla-S kost € 2.999,-.


Voor de 21e achtereenvolgende keer is de verkiezing van de Fiets van het Jaar georganiseerd door RAI Vereniging.