Bryton heeft een nieuwe fietscomputer gepresenteerd: de Bryton Rider 60. Deze fietscomputer heeft een navigatiesysteem met kaarten uit de Benelux. Opmerkelijk is dat het systeem ook beschikt over een stem, die vertelt hoe je moet fietsen. De fietscomputer werkt tevens als wattage-, hartslag en snelheidsmeter.

“Zelf gemaakte routes in bijvoorbeeld de Bryton Sport pagina of in Google Maps kunnen snel en eenvoudig op de Rider 60 gezet worden”, zegt de fabrikant. “Je kunt de Rider 60 zelfs gebruiken om met je auto naar het startpunt te navigeren en daarna het apparaat op je fiets te monteren om vervolgens je route te fietsen”. Op de navigatiekaarten staan volgens Bryton ook onverharde bospaden aangegeven. Via een draadloos koptelefoontje vertelt een stem hoe je moet rijden.

Ook is de Bryton Rider 60 als trainingsplanner te gebruiken.Op het toestel staan voorgeprogrammeerde tests en workouts. Het scherm kan bijna 60 verschillende data meten en laten zien op het scherm. De Bryton Rider 60 heeft een 3″ inch touch screen, is volgens de fabrikant waterdicht, en zou een batterij duur hebben van 16 uur.

De Rider 60E wordt geleverd inclusief Benelux kaart, stuurhouder en stekker. De adviesverkoopprijs is € 329,99. De Rider 60T wordt nog extra uitgerust met een hartslag en dualsensor en heeft een adviesverkoopprijs van € 399,99. Eind juni wordt de Rider 60 in de winkels verwacht.