Nog maar twee weken tot de apotheose van het crossseizoen, maar tot die tijd bouwen we de spanning op. Zaterdag wordt er rondom het Zilvermeer gestreden om de winst. Wie doen er mee en waar is de wedstrijd te zien?

Zaterdag is het tijd voor de enige cross van het weekend: de Zilvermeercross, een veldrit in het Belgische Mol. De wedstrijd maakt geen deel uit van een klassement en dat zorgt ervoor dat veel renners de wedstrijd laten schieten en ervoor kiezen om in Spanje op trainingsstage te gaan, als laatste test voor het WK van eind januari. Mathieu van der Poel (winnaar in 2016 en 2019) is er bijvoorbeeld niet bij. Wout van Aert doet wel mee. Hij zal zijn Belgische kampioenstrui voor het eerst showen. Bij de vrouwen ontbreekt Sanne Cant, die ook kiest voor een trainingsstage.

Helaas is de wedstrijd niet op Eurosport of Sporza te zien. Wel zendt Telenet het uit, maar daar moet je dus wel op geabonneerd zijn. Sporza zal waarschijnlijk ’s middags wel een samenvatting tonen, maar onbekend is hoe laat.

Programma Zilvermeercross (zaterdag 16 januari):
• Live op Telenet Play Sports (vanaf 13.40 uur de vrouwen, 15.00 uur de mannen)
• Samenvatting op VRT (onbekend hoe laat, normaal rond 17.30 uur)

Wout van Aert 2021