Eurosport nutrition komt met nieuwe voeding. Repen, gelletjes en sportdrank maakten al deel uit van het assortiment, maar echte herstelproducten – behalve de herstelshake – ontbraken nog bij het voedingsmerk dat is aangesloten bij de sportzender.

Vanaf vandaag komt daar verandering in en zijn de Protein Bar en Protein Shake toegevoegd aan het assortiment. “Ze bevorderen het spierherstel na de training of wedstrijd en dragen bij aan het behoud van de spiermassa”, staat er in het persbericht. Alle ingrediënten hebben volgens Eurosport een natuurlijke oorsprong.

Protein Bar

De reep bestaat voor 24,5 procent uit eiwit en is er voorlopig alleen in de smaak chocolade. De Protein Bar is gemaakt met whey eiwit isolaat, dat erom bekend staat dat het een hoogwaardige eiwitbron is met hoge biologische waarde. Doordat alle essentiële aminozuren in ongeveer dezelfde verhouding aanwezig zijn als in het menselijk lichaam, kunnen de eiwitten gemakkelijk opgenomen en benut worden om spierschade te herstellen en spiermassa te behouden, schrijft Eurosport Nutrition. Eén eiwitreep bevat 24,8 gram koolhydraten en 7,7 gram vet. In de reep is gepofte rijst verwerkt voor een ‘lekkere bite’.

Adviesprijs: €2,49 per stuk.

Eurosport nutrition
De Protein Bar, voorlopig alleen in de smaak chocolade.

Protein Shake

Ook komt Eurosport Nutrition met een pot eiwitten. Deze pot, voor 800 gram gevuld met poeder, is gemaakt om het spierherstel direct na inspanning te bevorderen en om spiermassa te behouden. Een goed alternatief voor een reep na afloop van een zware training of wedstrijd, aangezien niet iedereen daar trek in heeft.

Eén portie (30 gram) bevat 22 gram eiwitten, 2,8 gram koolhydraten en 1,4 gram vet en kun je mengen met water of allerlei soorten melk. Voorlopig komt de eiwitshake er alleen in de smaak vanille.

Adviesprijs: €44,99 per pot

Een potje eiwitten à 800 gram.

Meer weten over de nieuwe producten? Klik dan hier. Om de lancering te vieren heeft Eurosport Nutrition in de eerste fase een introductie aanbieding. Haal je nu een Protein Shake, dan ontvang je een shaker (500 millilieter) als extraatje.

Eurosport nutrition
Als je nu een pot eiwitten koopt, krijg je er deze shaker bij.