Michelin is lekker bezig. Na een reeks downhillbanden en later de introductie van een nieuw gamma XC-banden komen de Fransen nu met een paar setjes rubbers geschikt voor het all mountain-werk: de AM2 Competition Line.

De DH-banden die we zelf eerder getest hebben lijken een schot in de roos. Onder andere het GT Team van Martin Maes wordt momenteel gesponsord door Michelin. De banden zijn zeer stevig, bieden bakken grip en lijken erg duurzaam. Wel is het gewicht aan de hoge kant en daardoor zijn de banden ook echt alleen geschikt voor downhillwerk. De nieuwe all mountain-banden wegen ruim 1/3e minder en komen (afhankelijk van de uitvoering) uit op ± 1000 gram.

In 27,5 en 29 Inch worden twee profielen voorgesteld. Beide in 2.4 en 2.6 uitvoering. Namen zijn Wild AM2 en Force AM2. Beide banden lijken behoorlijk op elkaar. Wel heeft de Wild AM2 iets grotere noppen die verder uit elkaar staan. Hiervoor is inspiratie opgedaan bij de DH334 band. Hiermee is de Wild AM2 wat meer geschikt voor los ondergrond en slecht weer.

De Force AM2 heeft een sneller, lager loopvlak en zijnoppen die sterk overeen komen met de DH22 band. Beide banden zijn (natuurlijk) geschikt om tubeless te maken en hebben een 3×60 TPI karkas. Dit laatste moet zorgen voor voldoende stevigheid in de band zodat het profiel contact houdt met de ondergrond wanneer je op volle snelheid de bocht doorduikt.

Het is nog even wachten tot de banden in de handel komen. Begin april kun je de blauwgele logo’s in het schap verwachten. Meer informatie via: michelin.com.