Een goedlachse meid. Veerle Goossens fietst al zolang ze kan lopen en heeft ook al menig veldritseizoen achter de kiezen. De afgelopen seizoenen koos ze ervoor dit te doen onder eigen naam, met een eigen team. Zodoende kom je haar tegen in binnen- en buitenland. Van nationale cross tot de grote veldritten bij de zuiderburen.

Wanneer je zelf je eigen team opzet heb je alle vrijheid. Ook de keuze van materiaal is natuurlijk vrij. Zodoende zien we behoorlijk wat bijzonder materiaal uitgeladen worden. Veerle wordt gesponsord door Cardsports / Pinarello en werkt zodoende haar veldritten af op de nieuwe Crossista.

Er zat bijna een volledig seizoen tussen de aankondiging van deze nieuwe Pina en het daadwerkelijk leveren ervan. De fiets is een echte Italiaan. Ronde vormen, veel details waarvan menig crosser zich zal afvragen of het wel echt nodig is. We bekijken de Crossista van dichtbij. Veel ga je ze in het wild waarschijnlijk niet terugzien.

Het frame is -natuurlijk- volledig van carbon. T700 UD om precies te zijn. De voor en achtervork zijn flink gebogen om het nodige comfort te genereren. Ook de zadelpen heeft een uitsparing met dezelfde reden.


Een mooie ronde overgang van zitbuis naar bovenbuis. Dit om het ‘schouderen’ zo aangenaam mogelijk te maken.


Gewoon schroefdraad. Maar wel ‘tegendraads’ Italiaanse passing.


De cockpit met aerodynamische spacers en stuurpen. Mooi!

Tune, Ook een sponsor van Veerle levert te wielen. Een set hoge cross specifieke set is gemonteerd. Rondom de wielen zien we Dugast tubes terug. De norm in het peloton.

 

Tandwielen uit de stal van Mechanic parts. De Crossista is een beauty!

Veerle en haar Pina volgen, check d’r insta.