Indoor fietsen is nou niet direct heel spannend, maar met de komst van bijvoorbeeld Zwift is het al een stuk langer vol te houden. De Wahoo KICKR CLIMB maakt het nog iets leuker met een steun voor het voorwiel die op en neer beweegt. Dus zodra je in je virtuele fietswereld een berg beklimt gaat het voorwiel automatisch mee omhoog (tot 20 procent) en idem voor de afdaling (tot -10 procent).

Door de voorkant op en af te laten gaan verandert je positie op de fiets regelmatig. Het voelt anders en je moet andere spiergroepen aanspreken. Ideaal om de klimmersbenen nog eens boven te halen. Het verbinden met de Kickr trainer gaat heel simpel en is draadloos. Je kunt hem ook handmatig bedienen met de afstandsbediening die netjes opgeborgen zit in de bovenkant. Hij werkt samen met alle Kickr trainers vanaf 2017 en de Kickr Snap. Je krijgt er adapters voor QR, 12×100, 15×100, 15×110 bij zodat racefietsen en mountainbikes erop passen. Voor de fanatieke indoor fietser is het een leuke extra optie om meer fun te hebben. Het geeft een realistischer fietsgevoel en de inspanning voelt daadwerkelijk anders dan wanneer de fiets alleen maar vlak staat. Hij is zeker niet goedkoop, maar de Climb trekt letterlijk het niveau van het indoorfietsen naar een hoger niveau.

Fiets Testrapport
Wahoo Kickr Climb, € 549,99
Functionaliteit: 9
Prijs/kwaliteit: 6

Meer info: wahoofitness.com

Hans testte de Wahoo Kickr Climb in combinatie met de Kickr smarttrainer en een Headwind ventilator die je kunt aansluiten op de trainer. Die ventilator kun je zo instellen dat hij harder gaat blazen als jij je meer gaat inspannen. In bovenstaande video laat Hans zien hoe eea in zijn werk gaat.

O.a. te koop via Futurumshop.nl


De links in onze artikelen verwijzen soms naar online shops. Bestel je daar iets via Fiets.nl, dan help je ons deze site te blijven maken. Het kost jou niets extra’s.