Deze week is het in Nederland wat minder tropisch dan tijdens mijn zomervakantie in Spanje en Frankrijk. Daar kwamen de palmbomen op dit Stolen Goat Rockaway shirt wat beter tot zijn recht dan in de regenbuien die me deze week teisteren. Maar, omdenkend, kun je ook beweren dat het dragen van dit shirt in de Hollandse polder tenminste nog een beetje een zomers gevoel oproept.

Palmbomen in de polder

In ieder geval heb ik de complete Stolen Goat set, bestaande uit het Rockaway shirt uit de Bodyline collectie en een Epic bibshort, afgelopen tijd wel in alle weersomstandigheden kunnen testen. En dat beviel me prima. Voor de beeldvorming, ik ben 2 meter lang. Veel XXL kleding is of toch nog te klein, of veel te wijd. Het Stolen Goat shirt is lekker lang en niet te breed, precies zoals ik zelf ben dus. Pasvorm een dikke voldoende. Geen skinsuit, maar lekker comfortabel zonder te wapperen. De mouwen zijn vrij lang, daar houd ik van, en ‘lasercut’ dus geen naden aan het eind. Ze blijven perfect op z’n plek zitten. Achterop 3 zakken plus een waterdicht 4e zakje voor papiergeld, autosleutel of (niet al te grote) telefoon. De doorlopende rits is van YKK, met een stukje beschermend materiaal bij de keel zodat er niets vervelend gaat schuren.

De stof is 4-way stretch, sneldrogend en uv-beschermd. Bij 38,4 graden op een Spaanse klim was ik er erg blij mee. Al lijkt een shirt met een ingebouwde parasol voor dit soort klimmen me ook nog wel een gat in de markt. Dit Rockaway shirt kost 98 euro, een nette prijs gezien de kwaliteit. Als je niet zo van de palmbomen bent, zijn er nog talloze andere designs te vinden op de site van Stolen Goat.

Epic Bibshort

Als je je broek Epic noemt, heb je wel wat te laten zien. Een prijs van 225 euro maakt die hooggespannen verwachtingen niet minder. In de praktijk worden die verwachtingen niet helemaal 100% waargemaakt. De afwerking kan wat netter, er zitten op een paar plekken nog wat restjes garen die er netjes afgeknipt hadden mogen worden. En persoonlijk had ik de bretels graag iets elastischer gezien en de pijpen net wat langer. Wat wel heel goed bevalt is de zeem en het ontbreken van irritante naden. Het draagcomfort is daardoor prima en uiteindelijk is dat verreweg het belangrijkste bij een fietsbroek. De pijpen hebben op de laatste 6 centimeter een soort antislip patroon dat je niet voelt zitten, maar de broek prima op zijn plek houdt.

Het rugdeel heeft ventilatiegaatjes en een klein zakje voor ??? Nog een telefoon? MP3-speler? Of je communicatiesetje van de wielerploeg. De bibshort is zwart met een soort donkergrijs aan de zijkant en bij de pijpen. Als het licht er op valt en het uitrekt, lijkt het nog wat meer lichtgrijs dan je aan de hand van de productfoto’s zou verwachten. Op de foto helemaal onderaan dit artikel goed te zien.

Accessoigneeres

Om de gesoigneerde looks helemaal af te maken is er ook gezorgd voor een bijpassende cap (€20), handschoenen (€25) en een paar sokken(€12,99) met een enorm Stolen Goat logo er op. De sokken komen qua lengte prima door de controle van de fietsmodepolitie en zitten prima. Petjes heb ik persoonlijk niet zo veel mee, maar het is wel geinig om de kit af te maken. De handschoenen zijn gewoon goed, niks bijzonders over te melden.

Meer info: stolengoat.com