Ze zien er uit als gympen en wegen net zoveel als een complete wielset. Waarom zou je dit soort schoenen willen? Ten eerste omdat ze er kek uit zien. Ten tweede omdat ze comfortabeler zijn dan een stel pantoffels. En bovenal, er staat #factoryracing op. En dat wil je hebben!

De Rally schoenen zijn gemaakt voor stevig mountainbikewerk. Een schoen waarmee gelopen kan worden. Een model dat voldoende bescherming bied en tevens een flinke platformzool heeft waardoor je veel contact met het pedaal houdt.

Met 560 gram per schoen (in maatje 46 stoomboot) is het zeker geen lichtgewicht. Dat is ook niet echt belangrijk bij deze categorie schoenen. Met maar liefst 11 beschikbare maten en meerdere kleuren is er keus voor iedereen. Wij testen de schoen geschikt voor klikpedalen. Een model voor platformpedalen is er ook.

De vlakke onderkant bied bij droog weer genoeg grip op de trails. In nat gras of door de plassen kan het weleens glibberen zijn. De voor en achterkant van de schoen zijn flink verstevigd. Met namen rondom de neus is de boel extra stug. Dit is met name gedaan om de tenen te beschermen tegen steenslag. Prettig want dat gebeurt geregeld wanneer je fietst in de bergen.

Sluiten doe je de schoen met veters, gecombineerd met een velcrostrap. Eigenlijk hebben we hier het enige nadeel van dit paar schoenen ontdekt. De veters lopen door de stof zonder verstevigend ‘ringetje’ rondom de stof. Trek je de veters stevig aan, dan trek je ook de stof behoorlijk uit het gareel. Vroeg of laat gaat dit stuk. De velcro strip is groot en voldoende stevig aan te gespen. Door de lengte blijft er wel een behoorlijke flap over. Hier zou ik het liefste de schaar in zetten.

Bontrager heeft de schoenplaatjes perfect geplaatst onder de schoen. In klikken gaat snel en gemakkelijk. Geen vanzelfsprekendheid bij dit soort all-mountain schoenen.
We hebben de schoenen vanaf januari tot heden gebruikt en zijn er zeer over te spreken. De schoen is comfortabel, ook na een volledige dag gebruik. Het sluitsysteem blijft strak, ook na uren bikepark. En de kleur, babyblauw, is ook na de zomer nog steeds leuk om naar te kijken. Zijn de schoenen vies? Poets ze dan oppervlakkig. De dikke stof werkt als een spons. Eenmaal nat, dan ben je dagen lang het bokje. Ook onze elektronische schoenendroger kreeg de Rally schoenen niet zo maar droog.

Factory racing voor iedereen!
Bontrager Rally schoenen
€149,90

trekbikes.com