Ze zijn er in alle soorten en maten. Toch weten fabrikanten iedere keer weer met iets nieuws te komen. Ofja, nieuw. Veters zijn natuurlijk niet echt nieuw. Maar wel op deze manier. Cube Peak schoenen zijn heerlijk comfortabele gravelproof stappers.

Een comfortabel, betaalbare, hippe, eenvoudig sluitbare en ook nog een mooi uitziende fiets schoen. Hebben we, aldus Cube. Deze Peak schoenen zijn helemaal hip op de gravelfiets. Maar op de mountainbike ook uitstekend geschikt voor tochten in het buitenland wanneer je af en toe eens van de fiets moet.

De schoen is opgebouwd uit een kunststof zool waar je meer dan prima een stukje mee kunt lopen. Zelfs bergtoppen in de alpen kun je er moeiteloos mee bedwingen.  De kunststof zool biedt voldoende stabiliteit, ook wanneer je flink op de pedalen gaat staan. Nee, het is geen carbon. Maar, we hebben weleens slappere schoenen gedragen. De bovenzijde is van stevig materiaal. Opgebouwd uit meerdere delen. Voorzien van een flinke lap mesh aan de bovenzijde en verstevigde hak.

Sluiten van de schoen gebeurt met een enkele elastische veter en flinke velctro strip. De veter hoef je niet te strikken. Je trekt hem aan. Loslaten maar en klaar. Een beetje zoals je vaker bij hardloopschoenen ziet. De velctrostrip is redelijk smal, maar sluit goed. Tijdens het fietsen even strakker of losser gaat makkelijk en snel.

Het overal draag comfort is hoog. De schoen is niet licht, 410 gram per stuk in maat 46. Daar is de prijs dan ook naar. Voor net geen honderd euro koop je een zeer allround bruikbare schoen. Van gravel tot mtb en transalptocht. Alles kan zonder problemen. Vind je olijfgroen nu niet je-van-het dan heeft Cube ook een kicken knal oranje versie beschikbaar. Je vind ze in ieder geval makkelijk terug in de kast.

Cube Peak mtb schoen
€ 99,95