Overschoenen moeten warm, wind- en waterdicht zijn, zonder dat het eruitziet of je je klompen hebt aangedaan. En een leuk kleurtje graag! Ik heb al heel wat overschoenen en -sokken gehad, maar de perfecte overschoen moet ik nog vinden. Bij dezen een echte kanshebber!

Castelli DinamicaNaar deze exemplaren van Castelli heb ik watertandend uitgekeken. Alleen deze kleur al! Celeste! Als ik ze uit de verpakking haal, valt me meteen de zachte vulling op. De overschoenen aantrekken gaat prima, al zijn ze best wel strak. Voordeel van strak is dat mijn voeten er nog steeds elegant in uitzien. Ze zijn trouwens ook nog in roze en zwart verkrijgbaar. Ze hebben een waterdichte rits, siliconen afsluiting aan de bovenkant en reflecterende elementen. Na een paar minuten buiten voel ik al dat mijn voeten heerlijk warm zijn. Dat zal deels liggen aan het Gore-Tex-materiaal.

De beschrijving belooft dat de overschoen ook ademend is. Ik vind dit lastig te beoordelen. Mijn voeten blijven de hele rit lekker warm en mijn bewegingsvrijheid wordt niet beperkt. Zweetvoeten heb ik niet snel, maar er is verder niets dat me doet twijfelen aan de kwaliteit van het materiaal. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan. Of je bereid bent veel aan een overschoen uit te geven ligt er natuurlijk ook aan hoeveel last je hebt van koude voeten. Voor mij zijn deze met vlag en wimpel geslaagd!

Castelli overschoenen

Geschreven door Janine Nöthlichs