Café du Cycliste heeft zijn oorsprong in Frankrijk en staat bekend om haar stijlvolle en hoogwaardige fietskleding met een klassieke, Franse draai. Wij hebben wat kleding van ze getest.

Café du Cycliste heeft zijn oorsprong vanuit Frankrijk en staat bekend om haar stijlvolle en hoogwaardige fietskleding met een klassieke, Franse draai. Bij het uitpakken van het pakje zie je dit direct terug. De kleding zit mooi verpakt in een linnen tasje met het logo van Café du Cycliste erop.

De Lara jersey is voor 96 procent gemaakt van gerecycled polyester en is zeer elastisch. De structuur is opgebouwd om het shirt gedurende drie seizoenen te kunnen dragen. Het shirt heeft een strak geweven buitenoppervlak, waar de stof aan de binnenkant in kleine vierkantjes is geborsteld. Café du Cycliste omschrijft de technologie om zo de lucht goed te kunnen laten circuleren voor extra warmte en optimale temperatuurregeling. Daarnaast helpt het om vocht efficiënt en effectief van de huid af te voeren. In de praktijk merk je dat de jersey lekker om je body zit, een zachte stof en het houdt je goed warm bij temperaturen tot 10 graden met een zonnetje. Met een goede winter baselayer en eventueel een gilet zou je deze jersey ook nog wel bij lagere temperaturen aan kunnen doen, maar dan wel op een droge dag. De jersey heeft een zeer rekbare stof en ik adviseer om een maat kleiner te nemen dan je gewend bent. Door goed de maattabel van Café du Cycliste aan te houden kwam ik namelijk op een medium uit, waarbij ik bij een aero-pasvorm eerder een large zou hebben.

Op de achterkant van de jersey bevinden zich drie opbergzakken, deze zijn ruim genoeg om voldoende in mee te nemen voor de gebruikelijke essentials. In het midden bevindt zich nog een centrale zak met trekkoord die speciaal is ontworpen voor het opbergen van een windstopper of gilet. Ook zit er nog een zijzak met ritssluiting om waardevolle spullen in op te bergen. De voorkant is voorzien van een dubbele ritssluiting waardoor je deze van onder en boven open kunt ritsen mocht dit nodig zijn.

De jersey is perfect voor de zonnige dagen in de herfst en lente waarbij de temperaturen niet onder de 10 komen. De eerste kilometers zullen wat koud kunnen zijn, maar de jersey houdt al snel de warmte vast. In de winter zou ik het zelf persoonlijk voor een winterjack kiezen, omdat ik het liever iets warmer heb dan te koud. De jersey zit comfortabel, houdt je voldoende warm en is erg stijlvol. De Lara longsleeve jersey gaat je veel plezier geven en kost 185 euro.

Prijs: €185
Kleur: clay & anthracite
Maten: XS t/m XXL
Klik hier voor meer informatie

Marceline Audax tight

Café du Cycliste omschrijft deze Marceline Audax tight als ‘een unieke wolmix om warmte en comfort te bieden op koudere dagen.’ De broek bestaat voor 56 procent uit polyamide, 32 procent uit wol en 12 procent elasthaan. De zeem is afkomstig vanuit het Italiaanse bedrijf CyTech. Ik ging er in de koude en vaak regenachtige februari dagen mee op pad.

Ook hier werd ik geattendeerd op de maattabel op de website en kwam ik op een medium broek uit (normaal een large). Bij het aantrekken had ik wel het idee dat hij te strak zou zitten, dit kwam mede doordat-ie zit dan ik gewend ben. De broek is namelijk van een extra toegevoegd paneel voorzien. Hierdoor komt de broek tot net onder het borstbeen wat vervolgens overgaat in de bretels, maar na twee keer op de fiets gezeten te hebben werd het al snel een gewenning. Schrik dus niet, maar vind je het niet fijn als een broek veel compressie geeft en strak zit raad ik aan om een maat groter te nemen. Het extra paneel dat tussen de broek en bretels is geplaatst zou moet dienen om extra vocht af te drijven. Ik moet eerlijk bekennen hier niet veel van gemerkt te hebben tijdens mijn ritten. De bretels zijn voorzien van de mesh-technologie waardoor het zijn warmte kwijt kan en je niet snel een bezweten rug krijgt tijdens intensieve inspanning. De premium zeem voelt lekker stevig aan en bedekt het gehele zitvlak en is uitgerust met de Elastic Interface technologie waar veel grote merken gebruik van maken.

De broek is verder voorzien van twee reflecterende cargozakken aan beide zijkanten voor voeding, handschoenen of als je snel onderweg iets nodig hebt. Voor meer zichtbaarheid in de wintermaanden zijn er nog drie extra reflecterende elementen, op het logo van Café du Cycliste plus op ieder been bevindt zich een band. Deze winterbroek heeft mij erg verrast. Het zit comfortabel, houdt je lekker warm gedurende lange ritten in de winter en door de vele reflecterende onderdelen voel je je toch weer wat veiliger. Daarnaast kun gemakkelijk je reep kwijt of even je handschoen wanneer je ergens niet bij komt of open krijgt. De Marceline Audax tight koop je voor 290 euro.

Prijs: €290
Kleur: zwart
Maten: XS t/m XXL
Lees er hier meer over.
Meer informatie over Café du Cycliste vind je hier: https://www.cafeducycliste.com/