Fi’zi:k laat ons weten dat ze de eerste ‘knit-material’ fietsschoen ter wereld hebben. Hoe vertaal je dat? Brei-materiaal? Het wordt kennelijk een nieuwe trend, want ook Giro komt met vergelijkbare schoenen, daar heten ze ‘R Knit’. Volgens Fi’zi:k wordt het materiaal gebruikt vanwege ‘increased performance’ en optimale temperatuur controle. Lekker getimed, met de winter in aantocht.

Anyway, het zijn wel kekke schoentjes. En het is een 2018 model, dus de volgende warme zomer heb je er in ieder geval iets aan. Niet alleen het breiwerk is bijzonder. Ook de sluiting, met dubbele Boa en sterke draadsluiting mag er zijn. De flap die eronder zit verdeelt de druk perfect, waardoor je nergens drukpunten krijgt. Verder een Infinito mesh voetbed, met goede support en doordat het breiwerk heel soepel is, sluit de schoen netjes om de voet heen.

Infinito_R1_black_Knit_top

Optimale ventilatie

De R1 Knit, dat is de mooie naam voor wat ik breiwerk noem, zorgt voor de beste ventilatie die je ooit tegenkwam in een schoen van Fi’zi:k. De stof is volgens de makers niet gewoon sterk, maar Ultra High Sterk….zo, dat verklaart natuurlijk ook de prijs van 380 euro. Ja, je leest het goed, driehonderdentachtig euro. Daarvoor heb je dan wel een set prachtige rood/zwarte wondersloffen, met een stijve carbon zool, die slechts 232 gram wegen in een maat 42,5. Ze gaan trouwens van 37 tot 48.

Meer informatie op www.fizik.com