Zomer! Hoogste tijd om de nieuwste collecties fietskleding te checken. Komende tijd een heleboel kledingsetjes op Fiets.nl, getest door de redactie. Hieronder trappen we af met drie sets, van Bontrager, Café du Cycliste en Isadore. Wil je gelijk de complete test met maar liefst 48 kledingsetjes lezen? Samen met mooie artikelen over presteren in de hitte, nieuwe fietsen (race en mtb!), de Classified Powershift naaf? Bestel dan gewoon het magazine, zonder verzendkosten in onze shop.

Foto’s: Stan Koolen

Bontrager

Model shirt: Velocis
Ventilatie: 3 sterren
Comfort: 4 sterren
Afwerking: 3,5 sterren
Maten: XS, S, M, L, XL, XXL
Kleurenoptie: 4
Prijs: € 99,99

Model broek: Velocis
Ventilatie: 3,5 sterren
Comfort: 3 sterren
Afwerking: 3,5 sterren
Maten: XS, S, M, L, XL, XXL
Kleurenoptie: 1
Prijs: € 129,99

Eindcijfer set: 7,8

Het mooie Velocis shirt heeft 3 open achterzakjes en een zakje met rits met audio ingang voor je koptelefoon. De stof reguleert je lichaamstemperatuur en voelt zacht aan, als een soort badstof. Ideaal shirt voor op een dag waarop de temperatuur flink kan verschillen. De broek heeft comfortabele naadloze brede bretels en het Arcus zeem stelt niet teleur. De broek is uit verschillende soorten stof opgebouwd. De zijkanten zijn extra goed ademend en het stuk achterop waar de zon op schijnt verkoelt. Niet alleen functioneel, maar geeft ook een fijne strakke pasvorm. Redelijk basic kledingset waar niks mis mee is.

trekbikes.com

Cafe du Cycliste

Model shirt: Janis
Ventilatie: 3 sterren
Comfort: 3 sterren
Afwerking: 2,5 sterren
Maten: XS, S, M, L, XL, XXL
Kleurenoptie: 1
Prijs: € 140,-

Model broek: Alice
Ventilatie: 3 sterren
Comfort: 3 sterren
Afwerking: 3 sterren
Maten: XS, S, M, L, XL, XXL
Kleurenoptie: 2
Prijs: € 190,-

Eindcijfer set: 6,8

Het opvallend gekleurde shirt is voor ruim 80% gemaakt van gerecyclede flessen. De stof is vrij dun en geperforeerd maar verder niet heel bijzonder. Zeker niet voor een shirt in deze prijsklasse. Buiten de drie standaard zakken is er een kleinere opbergruimte met rits gecreëerd. Deze is tijdens het fietsen echter niet heel handig bereikbaar. De broek doet het beter. Een compacte zeem die met zigzagstiksel vast zit in de broek. De simpele zwarte stof met nauwelijks stiksels loopt naadloos over op de huid. Een flinke gripper voorkomt omhoog kruipen van de broek. De pasvorm van zowel het shirt als broek zijn vrij gemiddeld. Een prima setje, maar de prijs is fors voor wat je krijgt.

cafeducycliste.com

Isadore

Model shirt: Climbers
Ventilatie: 4 sterren
Comfort: 3,5 sterren
Afwerking: 3,5 sterren
Maten: XXS, XS, S, M, L, XL
Kleurenoptie: 3
Prijs: € 150,-

Model broek: Climbers
Ventilatie: 4,5 sterren
Comfort: 3,5 sterren
Afwerking: 3,5 sterren
Maten: XXS, XS, S, M, L, XL
Kleurenoptie: 1

Prijs: € 175,-

Eindcijfer set: 7,7

Een set zonder labels, dus daar heb je geen irritatiefactor aan. Het shirt bestaat uit 23% wol en 77% polyester. Deze mix in materiaal zit op de voorkant en achterkant. De mouwen en zijkant hebben geen wol, zijn superelastisch en dun van stof. Door de wol neemt het shirt maximaal vocht op en i.c.m. polyester verdampt dat weer snel. Wol zorgt er voor dat de kleding minder stinkt en is dus ideaal voor meerdaagse uitstapjes. Reflectie op het linker zakje en in het rechter zakje zit nog een extra zakje met rits. De broek heeft tamelijk strakke broekspijpen en de bretels hebben, helaas, veel naden. Verder wel heel netjes afgewerkt.

isadore.com